Ilta Sanoma

Anaaliseksi on yhä tabu, vaikka eturauhasen hyväily voi tuoda suuren nautinnon. Kuvituskuva.

Anaaliseksi on yhä tabu, vaikka eturauhasen hyväily voi tuoda suuren nautinnon. Kuvituskuva. Kuva: Colourbox

Eturauhasen hyväilyn tuoma seksuaalinen nautinto on monelle miehelle - ja naiselle - yhä tabu. Ennakkoluulojen takia moni heteromies voi jäädä paljosta paitsi.

"Tuplanautinto. Kerro tavallinen orgasmi kahdella, ja sitten alkaa olla mittakaava kohdillaan."

Näin Markku, 49, kuvailee anaalileikkien tuomaa lisää seksielämäänsä.

Markku kertoo olevansa tavallinen keski-ikäinen heteromies, "juuri sellainen, josta voi vitsiä vääntää." Hän on perheellinen, naimisissa oleva yrittäjä, joka asuu Etelä-Suomessa.

-?Olen seksuaalisesti avomielinen ja kokeilunhaluinen tyyppi, mutta mielenkiintoni seksuaalisuuteen on herännyt vasta aikuisiällä, lähemmäksi nelikymppisenä, Markku kertoo.

-?Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta Pohjois-Suomesta, eikä siellä silloin seksuaalikasvatusta juuri ollut. Seksuaalivähemmistöihinkin olen tutustunut vasta aikuisiällä.

Se on Markusta sääli, ja hän kaipaisi avoimempaa suhtautumista seksiin ja seksuaalisuuteen. Siksi Markku onkin valmis kertomaan kokemuksistaan, mutta vain anonyyminä. Omille ystävilleen hän ei uskaltaisi avautua.

-?Minulla on laaja tuttavapiiri keski-ikäisiä miehiä, mutta kenenkään kanssa ei tällaisista aiheista puhuta. Naisjutuista ehkä, mutta anaaliseksistä vain heiteltäisiin vitsiä homojen hommana. Aika ei ole kypsä, he ovat seksuaalisesti niin perinteisiä.

-?Se varmaan lähti ihan kokeilunhalusta. Joskus nuorempana vaimon kanssa tuli kokeiltua kriittisempien paikkojen hyväilyä suuseksin aikana, ja siihen sitten otettiin leluja mukaan, Markku muistelee.

Ensimmäisiä anaaliseksikokemuksiaan Markku kuvailee jopa hieman hämmentäviksi, vaikka ne liittyivätkin itsetyydytykseen.

-?Alussa tunsin ehkä jopa häpeää, vaikka olinkin vain itsekseni. Olenko mä nyt kuitenkin vähän homo sitten, Markku muistelee.

Ensimmäiset kerrat eivät olleet vielä tajunnanräjäyttäviä, sillä kuten naisillakin, myös miehillä niin sanottu G-piste pitää ensin löytää. Siitä nimittäin eturauhasen hyväilyssä on kyse: miehen G-piste eli P-piste, prostate point, sijaitsee eturauhasen ikään kuin takaosassa, ja siihen pääsee käsiksi anaalin kautta.

-?Miehen G-piste on yhtä herkkä paikka kuin peniskin. Itse en ole kokenut orgasmia pelkästään sitä kautta, mutta lähellä on ollut ja pidän sitä täysin mahdollisena. Kun eturauhasta osaa kutitella oikealla tavalla, onhan se nautinnollista. Jos oikeaa kohtaa ei löydy, silloin en saa mitään seksuaalista mielihyvää, Markku kuvailee.

Vaikka ensimmäisellä kerralla ei onnistuisi, Markku kannustaa jatkamaan yrittämistä.

-?Niin notkea en ole, että omin sormin kannattaisi yrittääkään sitä löytää. Mutta naisen sormilla tai leluilla se kyllä onnistuu. Tavallisen anaalitapin avulla ei, mutta jo anaalihelmien avulla se ehkä voisi löytyä. Jokaisen anatomia on tietty erilainen.

Leluista Markku suosittelee erityisesti väriseviä eturauhaskiihottimia. Hän kehuu leluvalikoimien parantuneen siitä, kun hän itse aloitti perusdildoilla leikkimisen lähes 20 vuotta sitten.

-?Juuri tänään aamulla katsoin, että kotimaisen verkkokaupan valikoimassa oli 99 eturauhaskiihotinta. Niiden tuotekehittäjät ovat kyllä taatusti kokeilleet niitä itsekin!

Markku rohkaisee miehiä pyytämään eturauhasen hyväilyä ja kannustaa naisia ottamaan ohjat käsiin. Kuvituskuva.

Markku rohkaisee miehiä pyytämään eturauhasen hyväilyä ja kannustaa naisia ottamaan ohjat käsiin. Kuvituskuva. Kuva: Colourbox

Nykyisin Markku ja hänen vaimonsa ovat avoimessa suhteessa. Markku kertoo tämän muokanneen hänen ajatteluaan avoimempaan suuntaan, olipa kyse sitten seksistä tai parisuhteista.

-?Ihminen luulee tuntevansa oman seksuaalisuutensa, mutta ainakaan minun kohdallani ei se ihan niin ole ollut.

Markku on tutustunut naisiin, joiden kanssa leluleikit onnistuvat. Siltikin mielipiteet jakautuvat. Osa naisista on kiinnostuneita asiasta ja kiihottuu siitä itsekin, osa taas ei.

-?Tiedän naisia, jotka omistavat vaikkapa strap on -vyön ja käyttävät sitä niin naisiin kuin miehiinkin. Tästä voi kuitenkin puhua vain tietyissä porukoissa. Olen nähnyt paljon vaikkapa ryhmäseksiä, mutta en kertaakaan sitä, että miesten peppuihin työnnetään mitään. Tässä haluaisin nähdä muutoksen.

Markku pitää syynä homoseksuaalisuuteen yhä liittyvää leimaa. Hän pohtii, että miesten biseksuaalisuuteen liittyy enemmän häpeää kuin naisten, vaikka asia onkin ehkä muuttumassa.

-?Enemmän kuin perusheteroja on todella paljon, mutta sitä ei haluta ääneen sanoa. Lasken itsenikin bi-henkiseksi ihmiseksi. Montako muutakin seksuaalisuuden muotoa jää katveeseen siksi, että niitä pidetään tabuna.

Tabun rikkomisessa auttaa uskallus puhua. Markku rohkaisee miehiä pyytämään eturauhasen hyväilyä naisystäviltään, mutta vielä enemmän hän kannustaa naisia ottamaan ohjat käsiin.

-?Kaikkea ei osata eikä haluta pyytää. Heteromiehen voi olla vaikea sanoa, että anna mulle G-piste orgasmi. Ehkä siksi heittäisin palloa naisille: ehdottakaa jotain, mitä mies ei ole aiemmin kokenut tai kehdannut pyytää. Voi ottaa vaikka sormet avuksi suuseksin aikana, hyväillä välilihaa ja anusta - kovin moni mies tuskin siinä kohdin pakittaa, Markku vinkkaa.

-?Kysykää miehiltä, mitä he haluavat. Minä ainakin saan itse siitä jotain, että saan tuotettua toiselle mielihyvää.

Fakta

Eturauhanen on noin saksanpähkinän kokoinen rauhanen, joka löytyy syntymässä miehiksi määritellyiltä.

Eturauhanen sijaitsee peräsuolen ja virtsarakon välissä, noin 5-10 senttimetrin syvyydessä, anaalin etuseinämässä häpyluun kohdalla. Sen luumumaista takapintaa voi tunnustella anaalikanavan kautta.

Eturauhanen tuottaa siemennestettä siittiöiden ravinnoksi ja liukasteeksi.

Eturauhasen hyväily voi tuottaa monelle mielihyvää, orgasmeja ja ejakulaatioita.

Peräaukon ja eturauhasen välissä on tuntoherkkää hermostoa, joten seksuaalista nautintoa voi saada myös muualta kuin vain eturauhasen tuntoherkästä hermostosta. Eturauhasta voi stimuloida myös esimerkiksi välilihan aluetta painelemalla.

Lähde: Joonas Pesonen: Paina sitä! Opas eturauhasen hyväilyyn (Hivpoint, 2023)

Seksuaalineuvoja, vaikuttaja Joonas Pesonen on puhunut miesten seksuaalisuudesta sosiaalisessa mediassa jo useiden vuosien ajan. Eturauhasen hyväily valikoitui seksuaalineuvojan opintojen työnäytteen aiheeksi, sillä tietoa suomeksi aiheesta ei juuri ollut saatavilla.

-?Seksologian alallakin puhutaan miesten nautinnosta aika vähän. Minusta on ollut hienoa seurata naisten nautintopuheen kasvua, mutta miehet ovat jääneet taka-alalle. Totta kai oli myös omat intressit, sillä samalla oppii uutta itsestään ja kehostaan, Pesonen kertoo.

Seksuaalineuvoja, vaikuttaja Joonas Pesonen puhuu sosiaalisen median tileillään avoimesti miesten seksuaalisuudesta.

Seksuaalineuvoja, vaikuttaja Joonas Pesonen puhuu sosiaalisen median tileillään avoimesti miesten seksuaalisuudesta. Kuva: Kaisa Rautaheimo

-?Miesten seksuaalisuus on typistynyt peniksen ympärille. Minusta tällainen valinta on harmillista, ja se ohjaa sitä, mitä nautintoa lähdetään hakemaan ja mistä sitä saa. Meillä on paljon työtä tehtävänä, että ikään katsomatta kaikkialla Suomessa olisi tarjolla mahdollisimman monipuolista ja tasavertaista seksuaalikasvatusta.

Pesonen kertoo julkaisseensa jo aiemmin Tiktokissa videon eturauhasen hyväilystä. Video keräsi yli 200 000 näyttökertaa muutamassa päivässä, kunnes alusta poisti sen.

-?Kaikki anaaliseksiin liittyvä on iso tabu, etenkin mitä tulee heteromiesten seksuaalisen nautinnon potentiaaliin. Uskaltamalla puhua aiheesta normalisoidaan puhetta miesten nautinnosta, Pesonen sanoo.

Hän kertoo saaneensa oppaasta pelkästään hyvää palautetta.

-?On hauskaa, miten naiset ovat ottaneet aiheen puheeksi. Seksuaalivähemmistöön kuuluvien on ollut helpompi nostaa aihe esille. Heteromiesten suusta tuleva palaute lämmittää erityisesti.

Heteromiehille Pesosella onkin selvä viesti.

Kokeilemalla voi löytää omat mieltymyksensä. Kuvituskuva.

Kokeilemalla voi löytää omat mieltymyksensä. Kuvituskuva. Kuva: Colourbox

-?Haluaisin antaa miehille luvan kokeiluun ja kannustaa heitä oman seksuaalisen nautinnon potentiaalin löytämiseen. Sinulla on lupa lähteä tutkimaan omaa kehoasi.

Samaan kannustaa erotiikkaa-alan moniottelija Sandy Lahti, joka on järjestänyt seksileluesittelyitä suomalaisille jo 19 vuoden ajan muiden töidensä ohessa. Hän tietää, millainen tabu eturauhasen hieronta voi olla - mutta myös sen, että kiinnostusta aiheeseen on.

-?Anaalileikit jakavat mielipiteitä paljon, mutta nykyisin varsinkin miehet puhuvat asiasta enemmän suoraan. Sellaiseen ajatteluun törmää, että miehet olisivat anaaliseksin suhteen eri asia kuin naiset. Osa naisista on kauhuissaan ajatuksesta antaa anaaliseksiä miehelle, mutta osalle asia ei ole mikään ongelma, Sandy kuvailee.

-?Toivoisin, että jokaisessa parisuhteessa uskallettaisiin tuoda ilmi omia mieltymyksiään. Vaikka itse et tykkäisi jostain, kumppani voi rakastaa sitä. Olisi hienoa, että päästäisiin yli ajatuksesta, että anaaliseksistä pitäminen tekisi miehistä homoseksuaaleja.

Kun kokeilunhalua löytyy ja aiheesta on keskusteltu yhdessä, näillä vinkeillä pääsee alkuun:

Perehdy anatomiaan ja tiedä, mihin olet suuntaamassa. Aina nauretaan, että mies ei löydä klitorista, mutta kovin moni nainenkaan ei ummikkona löydä eturauhasta.

Hygienia ennen kaikkea. Kumihanskoja ja kondomeja voi halutessaan käyttää lelujen ja sormien suojana.

Käytä liukuvoidetta aina, kun mitään työnnetään anaaliin.

Rentoudu ja etene rauhallisesti.

Kipua ei pitäisi tuntea. Jos sattuu, ota askel taaksepäin, rentoudu ja tutustu omaan kehoon kaikessa rauhassa.

Kokeilemalla löytää omat mieltymyksensä. Kaikenlaisia leluja löytyy, joko liikuteltavia tai sisällä pidettäviä, värisevistä kiihottimista ohuisiin eturauhashierojiin. Apua valitsemiseen saa halutessaan ottamalla yhteyttä asiantuntevaa myyjään tai liikkeeseen.

Ilta Sanoma
mardi 1 août 2023 22:30:00 Categories: Ilta Sanoma Seksi & Parisuhde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.