Ilta Sanoma

Kuva: Reuters, Zumapress / MVPhotos

Prinssi Williamin vanhimmasta lapsesta kasvatetaan hallitsijaa, mutta poikkeuksellisella tavalla. Millainen 10 vuotta täyttävä George oikeasti on?

Britanniassa vietetään suurten juhlien vuotta.

Keväällä maan kuninkaalliset kokoontuivat yhteen, kun kuningas Charles sai kruununsa hulppeassa seremoniassa. Tänään lauantaina juhlatunnelma lienee Windsorissa jälleen katossa, sillä tuleva kuningas, prinssi George täyttää 10 vuotta.

Kruununperimysjärjestyksessä häntä ennen seisoo hänen isänsä, Walesin prinssi William. Tästä huolimatta Georgesta kuitenkin kasvatetaan jo kuningasta.

Suuresta tulevaisuuden vastuusta johtuen Georgen vanhemmat joutuvat painimaan haastavan pulman kanssa. Sisäpiirilähteiden mukaan pojalle halutaan mahdollisimman tavallinen lapsuus, mutta samalla hänelle pyritään iskostamaan ymmärrys hänen tulevista tehtävistään.

Yhtälö on hankala. Hovin sisäpiirin ansiosta tiedämme jotain siitä, millainen tuleva kuningas on kulissien takana ja millainen hänen kasvatuksensa oikein on.

Vastasyntynyt prinssi George äitinsä sylissä St Mary's-sairaalan edustalla Lontoossa 23. heinäkuuta 2013.

Vastasyntynyt prinssi George äitinsä sylissä St Mary's-sairaalan edustalla Lontoossa 23. heinäkuuta 2013. Kuva: John Stillwell / Reuters

Kuva Georgen kastajaisista lokakuulta 2013.

Kuva Georgen kastajaisista lokakuulta 2013. Kuva: John Stillwell / Reuters

Vaikka tavanomaisen lapsuuden takaaminen on Williamille ja prinsessa Catherinelle tärkeää, on George tutustutettu hänen rooliinsa jo poikkeuksellisen varhain.

Prinssi nähtiin kantamassa isoisänsä viittaa suuressa kruunajaisseremoniassa. Hän marssi kruunajaiskulkueessa itse Charlesin takana Westminster Abbeyn ovista sisään. Georgesta tuli samalla nuorin tuleva kuningas, joka on osallistunut kruunajaisseremoniaan virallisessa asemassa.

-?Hän oli loistava, eräs Walesin prinssin perheen ystävä kuvailee Peoplelle.

Sekä William että Catherine olivat väitetysti hyvin tietoisia siitä, että tärkeä rooli aiheutti varmasti paineita pikkuprinssille. Hovin sisäpiiristä kuitenkin huhuttiin, että vanhemmat kokivat pojan olevan valmis tehtävään osittain siksi, että George itse oli ilmoittanut olevansa erityisen halukas osallistumaan.

-?Seremonia oli tunteikas ja perhekeskeinen sekä hyvin inklusiivinen. George hoiti roolinsa hyvin, eräs kruunajaisvieras sanoo.

Prinssi George marssi kruunajaiskulkueessa Charlesin takana Westminster Abbeyn ovista sisään.

Prinssi George marssi kruunajaiskulkueessa Charlesin takana Westminster Abbeyn ovista sisään. Kuva: Gareth Cattermole / Reuters

Prinssi nähtiin kantamassa isoisänsä viittaa suuressa kruunajaisseremoniassa.

Prinssi nähtiin kantamassa isoisänsä viittaa suuressa kruunajaisseremoniassa. Kuva: Reuters

George (vasemmalla) oli itse ilmoittanut olevansa erityisen halukas osallistumaan kruunajaisseremonioihin.

George (vasemmalla) oli itse ilmoittanut olevansa erityisen halukas osallistumaan kruunajaisseremonioihin. Kuva: Reuters

Ilmeikkäästä prinssistä otettiin paljon kuvia Charlesin kruunajaisissa.

Ilmeikkäästä prinssistä otettiin paljon kuvia Charlesin kruunajaisissa. Kuva: Reuters

Virallisista tehtävistään huolimatta prinssi Georgen kotikasvatuksen uskotaan eroavan paljon hänen isästään Williamista.

Mikäli hovilähteitä on uskominen, syy tähän löytyy pojan äidistä. Catherine ei nimittäin ole syntyjään kuninkaallinen tai edes aatelinen, vaan tavallisen perheen kasvatti.

-?Koska hän tulee erilaisesta taustasta, hän arvostaa aikaa perheen kesken. Hän ei kasvanut siinä aristokraattisessa ympäristössä, jossa vanhemmat näkevät lapsiaan pienen hetken päivässä, eräs sisäpiirilähde kertoo.

Nelivuotias prinssi George syntymäpäiväkuvassa 2017.

Nelivuotias prinssi George syntymäpäiväkuvassa 2017. Kuva: i-Images / Zuma / MVPhotos

Perheellä on lastenhoitaja, mutta Catherine kuskaa lapsiaan aika ajoin kouluun ja pyrkii varmistamaan, että hän tai William on kotona, kun lapset palaavat opinahjostaan.

Monista muista kuninkaallisista poiketen prinsessa tekee myös kotiruokaa, jonka valmistamiseen otetaan joskus mukaan isä ja lapsetkin. Sisäpiirilähteiden mukaan perhe on muun muassa tehnyt yhdessä pizzaa ja leiponut kakkuja.

Hiljattain Catherine jopa käytti virallisen edustustilaisuuden hyödykseen ja tiedusteli The Great British Bake Off -leivontakilpailun finalistilta Alice Fevronialta vinkkejä kakkujen kuorrutukseen.

Sisäpiirilähteet painottavat, että prinssi George on hauskanpidosta pitävä lapsi.

Sisäpiirilähteet painottavat, että prinssi George on hauskanpidosta pitävä lapsi. Kuva: Zumapress / MVPhotos

George vanhempineen viettää perheen lomakausia pitkälti maalla. Etenkin siellä Catherine varmistaa, että hänen lapsensa saavat olla ihan tavallisia lapsia.

Happy Mum, Happy Baby -podcastissa vieraillessaan prinsessa kertoi olevansa itsekin onnellisin, kun hän on "perheensä kanssa ulkona maalla" ja koko konkkaronkka on "lian peitossa".

Catherine sanoi myös toivovansa, että hänen lapsensa muistavat kasvatuksestaan juurikin ne tavalliset perhehetket, mistä takavuosien kuninkaalliset eivät ole kenties päässeet nauttimaan.

Prinssi George, prinssi William, prinsessa Charlotte, prinssi Louis ja herttuatar Catherine kuvattuna huhtikuussa 2023.

Prinssi George, prinssi William, prinsessa Charlotte, prinssi Louis ja herttuatar Catherine kuvattuna huhtikuussa 2023. Kuva: Cover Images / Zumapress / MVPhotos

George on ilmeisen vastuuntuntoinen nuori mies, sillä sisäpiiri kertoo, että vapaammasta kasvatuksestaan huolimatta prinssi on jo jokseenkin tottunut rooliinsa.

-?Uskon, että George jo ymmärtää homman nimen. Hän on kasvanut asemaansa ja näyttää rennommalta kuin koskaan, pohtii muotisuunnittelija Amaia Arrieta, jonka luomuksia pikkukuninkaalliset ovat käyttäneet jo vuosikaudet.

Luonteeltaan pikkuprinssiä on kuvailtu itsevarmaksi, määrätietoiseksi, suorapuheiseksi ja "uskomattoman siistiksi". Sisäpiirilähteet kuitenkin painottavat, että hän on yhä hauskanpidosta pitävä lapsi.

-?Hän tykkää tehdä jekkuja vanhemmilleen sekä sisaruksilleen ja laittaa kaikki nauramaan. Hän on oikein ihana, maanläheinen pieni poika, eräs Us Weeklyn lähde kertoo.

Prinssi George toukokuussa 2023.

Prinssi George toukokuussa 2023. Kuva: Reuters

Vanhempien vaikutus näkyy myös Georgen harrastuksissa.

Isänsä Williamin tavoin prinssi on perin viehtynyt jalkapalloon. Suosikkijoukkue on myös periytynyt, sillä myös George fanittaa Aston Villaa. Isä-poika-duo on nähty useasti joukkueen pelien katsomossa kannustamassa ja tuulettamassa maaleja villisti.

Äidiltään George taas vaikuttaa perineen viehätyksen perinteisempään siniveristen lajiin. Prinssi on nimittäin kiinnostunut tenniksestä. Catherine on tunnetusti Wimbledonin tennisturnauksen vakikävijä ja jopa suhteellisen taitava tenniksen pelaaja.

Prinsessa on tenniskiinnostuksensa kautta muodostanut myös ystävyyksiä, joista tenniksestä kiinnostunut poika pääsee nauttimaan. Hiljattain brittimediassa uutisoitiin, että Catherine oli onnistunut kutsumaan itse Roger Federerin opettamaan pojalle peliä.

Herttuatar Catherine ja prinssi William kuvattiin Wimbledonin miesten finaalin katsomossa lastensa Charlotten ja Georgen kanssa.

Herttuatar Catherine ja prinssi William kuvattiin Wimbledonin miesten finaalin katsomossa lastensa Charlotten ja Georgen kanssa. Kuva: Zumapress / MVPhotos

Charlotte ja George seurasivat peliä tarkasti.

Charlotte ja George seurasivat peliä tarkasti. Kuva: Zumapress / MVPhotos

Federer itse vahvisti Mirrorille opetussession, joka järjestettiin Catherinen vanhempien kotona. Hän toivoi, että "söpöksi" kuvailemansa prinssin kiinnostus lajiin kestää.

-?Minusta on mahtavaa nähdä, että he ovat kiinnostuneita tenniksestä tai urheilusta ylipäätään. Hänen äitinsähän on aina pitänyt siitä, että lapset pelaavat tennistä. Toivon, että poika jatkaa samaan tapaan muutaman vuodenkin päästä, Federer sanoi.

Näiden ohella prinssi pelaa myös rugbya. Tähänkin häntä on tsempannut äiti Catherine, joka kommentoi poikansa kehitystä lajin parissa rugbyottelussa keväällä 2023.

-?Georgelle yritetään nyt opettaa sääntöjä. Hänhän on pitkä, joten hänellä on lajiin sopiva ruumiinrakenne, prinsessa sanoi Hello:n mukaan.

Loppukesästä 2013 julkaistu kuva Catherinesta ja Williamista esikoisensa kanssa.

Loppukesästä 2013 julkaistu kuva Catherinesta ja Williamista esikoisensa kanssa. Kuva: Michael Middleton / The Duke and Duchess of Cambridge / Reuters

Onnelliset vanhemmat kuvattuna St Mary's-sairaalan edustalla Lontoossa 23. heinäkuuta 2013.

Onnelliset vanhemmat kuvattuna St Mary's-sairaalan edustalla Lontoossa 23. heinäkuuta 2013. Kuva: Stefan Wermuth / Reuters

Georgen vapaamielisempi kasvatus ei kuitenkaan rajoitu perheaikaan ja urheiluun.

Pikkuprinssi saa tehdä valinnan, jota harvalle kuninkaalliselle miehelle saati kruununperijälle on suotu. Daily Mail kertoi hiljattain, ettei hänen ole pakko palvella Britannian asevoimissa.

Kuninkaallisesta suvusta asevoimissa ovat jossain roolissa palvelleet muun muassa kuningas Charles, prinssi William ja jopa kuningatar Elisabet. Myös Georgen setä prinssi Harry sekä isosetä prinssi Andrew ovat olleet palveluksessa.

Päätöksen muutoksesta tekivät tiettävästi Georgen vanhemmat. Catherine ja William katsoivat parhaaksi, että prinssin suuntana ennen kuninkuutta on armeija vain, jos hän itse sinne haluaa.

Isä William ja lapset Charlotte, Louis ja George kesällä 2023.

Isä William ja lapset Charlotte, Louis ja George kesällä 2023. Kuva: Millie Pilkington / Kensington Palace / Reuters

Brittilehti Mirrorin lähteiden mukaan Walesin prinssipari on mennyt niinkin pitkälle, että Georgelle sallitaan täysin vapaat kädet uransa suhteen.

- Teoriassa mikään ei estä Georgea aloittamasta uraa esimerkiksi astronauttina ja ryhtymästä sen jälkeen kuninkaaksi, kertoi lähde lehdelle.

Uudistusmielisyydestään huolimatta yhdestä perinteestä William perheineen vaikuttaa kuitenkin pitävän kiinni.

George vanhempineen nähtiin nimittäin hiljattain tutustumassa Etonin poikakouluun, jossa perinteisesti koulutetaan sekä kuninkaalliset että brittiyhteiskunnan ylin kerma. Eliittikoulutuksen George saa siis silti, vaikka suuntana koulupäivien jälkeen olisikin armeijan sijaan vaikkapa yritysmaailma.

Ilta Sanoma
samedi 22 juillet 2023 10:05:00 Categories: Ilta Sanoma Kuninkaalliset

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.