Ilta Sanoma

Pian kolmekymppinen perheenäiti Jenni on pettänyt miestään säännöllisesti jo puolentoista vuoden ajan. Nyt hän kertoo, miten perustelee tekonsa - ja miksei halua erota.

Kulissi hipoo täydellisyyttä.

Kahden pienen lapsen äiti, alle 30-vuotias Jenni elää tasapainoisessa avioliitossa. Hänellä on miehensä kanssa kaksi pientä lasta.

Mies osallistuu lasten hoitamiseen, pariskunnan välit ovat läheiset ja elämä on taloudellisesti vakaata.

Sosiaalisessa mediassa julkaisemiensa kuvien perusteella perhe-elämä näyttää täydelliseltä. Hempeiden kuvien rakentama mielikuva särkyy täysin, kun Jenni näyttää puhelimensa viestejä.

Niissä hän muistelee salaisten seksikumppaniensa kanssa yhteisiä hetkiä - ja suunnittelee seuraavaa kertaa.

Viime kesänä Jenni aloitti uuden työn. Työpaikallaan hän on oppinut väistelemään valvontakameroita.

-?Toimistorakennuksessa on kameravalvonta, eikä suljettuja paikkoja ole hirveästi. Kyllä siinä on kiinnijäämisen pelko, jos joku sinne toimistoon pölähtäisi, Jenni sanoo.

-?Saatoimme vähän pussailla tai muuta, jos olimme kahdestaan jossain.

Hetket salaisille suudelmille ovat kuin kohtauksia elokuvasta. Juoni kertoo työpaikkaromanssista, joka ei saa paljastua. Mutta tämä ei ole elokuvaa, vaan täyttä totta.

-?Se on kivalla tavalla jännittävää. Osaan odottaa yhteisiä työvuoroja, Jenni sanoo.

Työpäivien ja lasten hoitamisen lomassa Jenni saa toisinaan "omaa aikaa". Silloin hän mieluiten harrastaa seksiä jonkun muun kuin aviomiehensä kanssa.

Kyseessä ei ole avoin suhde, vaan Jennin kehittämä ratkaisu parisuhteen ongelmaan. Hänen käsityksensä on, ettei hänen miehensä ja lastensa isä tiedä sivusuhteista mitään.

Työpaikkaromanssi roihahti hyvin pian sen jälkeen, kun Jenni aloitti uudessa tehtävässään. Katseet Kallen kanssa kohtasivat heti. Mies tuntui hakeutuvan jatkuvasti Jennin seuraan.

-?Työpaikan juhlissa aloimme lähentyä. Loppuillasta Kalle kyseli, että lähdenkö hänen luokseen.

Jenni sanoi ei ja meni aviomiehensä viereen nukkumaan.

Se ei kuitenkaan jäänyt siihen.

-?Aloimme viestittelemään Kallen kanssa tosi paljon. Keskustelu syveni hyvin seksuaalisävytteiseksi.

Pikkuhiljaa he huomasivat, miten samanlaisiin elämäntilanteisiin olivat ajautuneet. Kalle avautui Jennille parisuhdetta piinaavasta riitelystä ja hiljaisesta seksielämästä. Jenni kertoi olevansa kyllästynyt siihen, että tarpeet aviomiehen kanssa eivät kohtaa.

-?Olen parisuhteessa seksuaalisesti avoimempi, mikä on aiheuttanut ristiriitoja. Olen väsynyt itseään toistavaan ja tavalliseen seksiin, Jenni sanoo.

Kallelta hän huomasi saavansa vertaistukea ja muutakin: ihailua, flirttiä, jännitystä...

Kuvissa näkyvät viestit pohjautuvat Jennin ja miesten välisiin keskusteluihin. Muotoiluja on muunneltu osapuolten yksityisyyden suojaamiseksi.

-?Kalle on vaikuttunut siitä, että mulla on kivat vaatteet päällä kotona, kun hänen vaimollaan ei ole. Mä treenaan paljon ja pidän huolta ulkonäöstäni, mikä viehättää häntä.

Huomio tuntuu Jennistä erittäin hyvältä. Hän toivoisi aviomiehensä olevan samanlainen.

-?Kalle on itsevarma. Hän sanoo ja näyttää, mitä haluaa. Seksiviesteissä Kalle kertoo, miten ottaisi minut, Jenni kertoo.

Lopulta he ryhtyivät sanoista tekoihin. Jennin arvion mukaan pari on harrastanut seksiä nyt 6-7 kertaa.

Eikä Kalle ole Jennin ensimmäinen salaisuus.

-?Kallea ei tarvitse pyytää alistamaan ja käyttämään leluja, vaan hän tekee sen itse. Esimerkiksi anaaliseksi tuntuu mielettömän hyvälle, kun joku osaa tehdä sen kunnolla.

Jennin aviomies viettää paljon aikaa pois kotoa töiden takia. Työmatkojen välissä mies hoitaa lapsia, ja Jenni pääsee "bilettämään".

-?Se aika, mitä mies on kotona, on mun omaa aikaa. Olen niin kuormittunut lapsiarjesta, etten ole edes halunnut miettiä meille mitään yhteistä tekemistä.

Jennin muu perhe saattaa vierailla vaikkapa mummolassa, kun äiti on pettämässä. Pettäminen tapahtuu aina Jennin tai kumppanin kotona. Toisinaan Jenni saattaa valehdella menevänsä ystävän luokse, mikä ei ole herättänyt aviomiehen epäilyksiä.

Joku saattaisi vastaavassa tilanteessa kokeilla avointa suhdetta, mutta Jennin mielestä on parempi, ettei hänen aviomiehensä tiedä seksistä muiden kanssa. He ovat kyllä keskustelleet parisuhteensa tilasta, mutta tuloksetta.

-?Olen yrittänyt ehdottaa avointa suhdetta, mutta mieheni ei halua jakaa minua kenenkään kanssa. Se keskustelu loppui lyhyeen.

-?Tieto varmasti satuttaisi häntä. En halua loukata, enkä kertoisi hänelle pettämisestä edes erotilanteessa.

Jennillä on puhelin äänettömällä, ettei hän jäisi kiinni miesten kanssa viestittelystä.

Jenni on keskustellut miesten kanssa Instagramissa ja Snapchatissa. Parhaillaan kuvioissa pyörii kolme miestä kerralla: aviomies, pettäjäkumppani ja yhden yön juttu. Miehet eivät tiedä toisistaan mitään.

Miksei avioliittonsa väljähtäneeseen seksielämään väsynyt nainen vain eroa?

Jennin mielestä suurin este erolle ovat yhteiset lapset. Jenni ei halua heille sitä kärsimystä, jonka vanhempien ero voisi aiheuttaa.

-?Ei ole mitään oikeita ongelmia, että pitäisi lähteä. Elämä on turvallista ja helppoa, myös taloudellisesti. Me ei riidellä, mutta ei meillä ole parisuhdettakaan. Olemme kuin kämppiksiä.

-?Mulla on sellainen olo, että mies pitää mua itsestäänselvyytenä. Asutaan yhdessä, meillä on lapsia ja olemme naimisissa. Ollaan edetty askel kerrallaan ja unohdettu, mitä me ollaan yhdessä. En enää halua vain tyytyä kaikkeen.

Kuinka pitkälle eroa voi pitkittää? Näitä asioita Jenni pohtii yksin ja tapailemiensa miesten kanssa.

-?Koen epäonnistuneeni, kun ollaan tahdottu ja luvattu olla yhdessä. Kannan isoa syyllisyydentuntoa.

Jenni on käynyt miehensä kanssa parisuhdeterapiassa. Siellä keskustelut koskivat arkea, vanhemmuutta ja kummankin toiveita.

-?Ei se hirveästi auta, koska en pysty olemaan täysin rehellinen. Ei sitä keskustelua oikein pystynyt syventämään, niin en kokenut järkeväksi jatkaa. Oli se siis silti hyvä, että puhuttiin paljon.

Kuva: Colourbox, kuvankäsittely IS

Siitä on nyt puolitoista vuotta, kun parikymppisen perheenäidin elämä alkoi muistuttaa elokuvaa.

-?Kaikki lähti käyntiin, kun olin Veetin kanssa sattumalta samoissa juhlissa. Siellä oli muutamia mun kavereita ja paljon tuntemattomia ihmisiä. Veeti tuli heti juttelemaan, oli tosi kiinnostunut ja kyseli treffeille.

Jenni ja Veeti eivät tunteneet ennestään. Jenni kertoo tunnelman olleen hyvin läheinen. Suutelu oli ihan hilkulla. Tapahtumaketjun pysäytti yksi ajatus:

-?Enhän mä nyt näin voi tehdä!

-?Juhlista lähtiessä sanoin sille: "Mun on nyt pakko kertoa sulle, että olen naimisissa ja mulla on lapsi. En halua viedä tätä pidemmälle, mutta haluan, että sä tiedät tämän".

Juhlien jälkeen he viestittelivät joka päivä. Jenni oli hämillään, koska hän ei ollut aiemmin kokenut vastaavaa.

Veeti ja Jenni sopivat, että tapaavat ja puhuvat tilanteesta.

-?Vein viinipullon samalla kun menin. Veeti oli jännittyneempi kuin aiemmin juhlissa. Kerroin avoimesti oman tilanteeni, ja meillä oli hyvä keskustelu. Välillämme oli tosi iso kemia.

-?Flirttailu ja huomio tuntui tosi hyvälle. Sitä olin kaivannut.

Jännitteen siivillä he siirtyivät sänkyyn pussailemaan. Jokin kuitenkin pidätteli Veetiä, eivätkä he harrastaneet seksiä. Jenni olisi ollut siihen valmis.

-?Yöllä kotona oli syyllinen olo. Menin mieheni viereen nukkumaan, kun olin vasta ollut toisen luona.

Aikakausi pettäjänä oli alkanut.

-?En koskaan ajatellut, että päätyisin toiseen sänkyyn.

-?Jotenkin mä oikeutin sen itselleni. En tuntenut ihan hirveää syyllisyyttä, mitä itsekin pelästyin. Eikö musta oikeasti tunnu miltään? Jenni sanoo.

Ensimmäisen kerran jälkeen kynnys pettää laski entisestään. Jenni ymmärsi, ettei ole enää sama ihminen kuin parisuhteen alkuaikana. Veeti tarjosi jotain, mitä aviomies ei.

-?Veeti tykkäsi hyvästä ruoasta, matkustelusta ja hotelliöistä. Veeti osoitti välittämistä teoillaan. En aina haluaisi suunnitella ja hoitaa kaikkea yksin.

Parin kuukauden sisällä Veetin tapaamisesta Jenni ymmärsi, ettei ole tyytyväinen parisuhteeseensa. Pian hän ottikin asian puheeksi miehensä kanssa ja kertoi, että kokee kasvaneensa erilleen.

-?Olen meidän suhteessa se, joka järjestää, hoitaa asioita, yllättää ja osoittaa välittämistä.

-?Veeti toteutti paljon asioita, joita olen toivonutkin. "Lopeta" oli meidän turvasana. Hän alisti minua suostumuksen kanssa ja käytti seksileluja. Harrastettiin kahdesti meillä, mikä oli jännittävää. Se tuntui ehkä vähän väärältä, mutta sain niin paljon nautintoa siitä tilanteesta.

Kuukausien kuluessa Jennin ja Veetin kipinä himmeni - mutta pettäminen jäi.

Jenni on pettänyt yhteensä viiden miehen kanssa. Kaksi heistä on ollut yhden yön juttuja, jotka ovat löytyneet baari-illan päätteeksi. Nuorimman Jenni arvioi 20- tai 21-vuotiaaksi.

- Nuoret tykkäsivät siitä, että mä olin niitä vanhempi. He esimerkiksi kehuivat sitä, että osaan kaikkea ja olen itsevarma.

Jenni kertoo, että sivusuhteiden kautta hänelle on avautunut kokonaan uusi maailma. Sellainen, jossa mies syttyy naisen nautinnosta. Aviomiehen kanssa Jenni kokee, että orgasmin saaminen on hänen ja vibraattorin vastuulla.

-?Se tappaa tunnelman, jos joudun aina pyytämään. Kyllä hän pyydettäessä tekee, mutta ei selvästi ole ehdotuksistani niin innoissaan.

- Uusia asioita on esimerkiksi alistaminen. Se ei tule mieheltäni luonnostaan, joten ei siihen voi lähteäkään.

Uusin mies Joonas on etenkin seksin suhteen Jennin toiveiden täyttymys.

-?Hän on todella komea ja huomioi minut kokonaisvaltaisesti. Mulle on tosi tärkeää, että kumppani johtaa. Olen yleensä kontrollissa kaikesta, ja mulla pyörii päässä miljoona asiaa. Miehen pitää sammuttaa ajatukset, että voin nauttia.

Joonas onnistuu siinä, aviomies ei.

-?Joonaksen kanssa seksi on paljon jännittävämpää. Hän innostuu kanssani samanlaisista asioista. Laittaa asentoihin ja ohjailee. Minua kiihottaa se, että kumppani kertoo, miltä tunnun ja näytän. Se, miten hän katsoo, haluaa, koskee ja on valmis kokeilemaan, saa minut syttymään.

Naisen on helpompi pettää - ainakin jäämättä kiinni - kuin miehen, Jenni arvelee.

-?Nainen voi vaan lähteä mukaan, kun miehillä on vastuullisempi rooli. Naiset ovat juonittelevampia, osaavat puhua ja löytävät ajan sekä paikan. Olen huomaamattani tosi flirttaileva.

Pettämisen suurimpana varjopuolena Jenni pitää salailua ja sen seurauksia. Hän on kertonut omista puuhistaan silotellun version vain yhdelle ystävälleen. Piilottelu kuormittaa Jenniä, joka kokee olevansa tilanteen kanssa melko yksin.

-?Mä en uskalla kertoa mun vanhemmille, ettei meillä menekään [parisuhteessa] hirveän hyvin. Tulee epäonnistunut olo, ja pelkään heidän reaktioitaan, vaikka he ovat aina tukeneet mua.

Jenni on kolmenkympin kynnyksellä. Moni hänen ystävistään on juuri menossa naimisiin tai perustamassa perhettä.

-?Mä menen ihan eri suuntaan kuin muut. Olisi ihan hullua heittää kavereille, että "hei, mulla olisi tällainen juttu".

-?Häpeän sitä, mitä teen. Miksi en vaan voi olla tyytyväinen? Miksi mulla on niin paljon tarpeita ja haluja? Miksi en ole niin kuin muut?

Jenni tietää, että ennen tämän elokuvan lopputekstejä hänellä on edessään avioero.

Jutussa esiintyvien henkilöiden nimet on muutettu yksityisyyden suojaamiseksi.

Ilta Sanoma
mercredi 19 juillet 2023 10:30:00 Categories: Ilta Sanoma Seksi & Parisuhde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.