Ilta Sanoma

Kylpyhuoneilta halutaan ylellisyyttä ja hotellimaista tunnelmaa.

Esimerkiksi tummat värit, kylpylätunnelma ja hyvä näköala korostuvat kylpyhuonetrendeissä.

Esimerkiksi tummat värit, kylpylätunnelma ja hyvä näköala korostuvat kylpyhuonetrendeissä. Kuva: Janne Aaltonen

Pois alta keittiö, kylpyhuone on kodin uusi sydän. Loviisan asuntomessujen kohteista löytyy todellisia luksuskylppäreitä, joissa aiotaan selkeästi viettää aikaa ja viihtyä.

Kylpyhuone ei ole nykyään vain paikka peseytymiselle, vaan rentoutumisen keidas. Sisustussuunnittelija Malla Tapio kertoo, että Loviisan asuntomessuilla näkyy haaveilu hotelliluksuksesta.

Ylellistä tunnelmaa haetaan kylpyhuonekalusteilla, valaistuksella ja materiaalivalinnoilla. Kylpyhuoneissa on nähtävissä viisi selkeää trendiä, jotka toistuvat lähes jokaisessa Kuningattarenrannan messukohteessa.

Moneen kylpyhuoneeseen on haettu luksustunnelmaa tumman kiven kautta. Tummia seiniä ja lattiaa kevennetään valaistuksella ja puurimoituksella.

Tummiin laattoihin yhdistetään kupariset, kultaiset tai kromiset hanat. Muutaman vuoden takainen hitti eli mattamustat hanat ja suihkut löytyvät vain muutamasta kohteesta.

Kohde 11 Villa Sten pitää sisällään malliesimerkin trendikylppäristä. Kylpyhuoneen tummia kivilaattoja elävöittää kuvio, joka sointuu kuparisiin suihkuihin.

Villa Stenin (kohde 11) isot ja tummat laatat ovat trendikkäät.

Villa Stenin (kohde 11) isot ja tummat laatat ovat trendikkäät. Kuva: Janne Aaltonen/IS

Rimakatto kruunaa kokonaisuuden. Suihkujen takana katonrajaa valaisee led-nauha, mikä onkin toinen tulikuuma trendi.

Kupariset hanat toistuivat Villa Stenin (kohde 11) muissakin tiloissa. Pinta on tarkoituksellisen patinoituneen näköinen. Peilistä heijastuu toinen trendi, rimaseinä.

Kupariset hanat toistuivat Villa Stenin (kohde 11) muissakin tiloissa. Pinta on tarkoituksellisen patinoituneen näköinen. Peilistä heijastuu toinen trendi, rimaseinä. Kuva: Janne Aaltonen/IS

Ledeillä toteutettu valaistus on läsnä messukohteiden muissakin huoneissa, mutta erityisen selkeästi se näkyy kylpyhuoneissa.

Villa Kruunun (kohde 13) kylpyhuoneen valaistus on toteutettu pääosin ledinauhoilla, jotka valaisevat hienovaraisesti lavuaarin alta ja katonrajassa, kuten peilikuvasta näkyy.

Villa Kruunun (kohde 13) kylpyhuoneen valaistus on toteutettu pääosin ledinauhoilla, jotka valaisevat hienovaraisesti lavuaarin alta ja katonrajassa, kuten peilikuvasta näkyy. Kuva: Siiri Puukka

Led-nauhat pilkahtelevat peilien takana, suihkun nurkassa ja katonrajassa. Suuret ja hallitsevat kattovalaisimet loistavat poissaolollaan, kun kylppäreihin haetaan ennemmin pehmeää, spa-tunnelmaa korostavaa valaistusta.

Villa Kruunun (kohde 13) suihkun nurkassa hohkaa led-nauha.

Villa Kruunun (kohde 13) suihkun nurkassa hohkaa led-nauha. Kuva: Janne Aaltonen/IS

Kylpyhuone on sijoitettu suomalaisissa kodeissa yleensä niin, että kaikilla perheenjäsenillä on sinne yhtäläinen pääsy. Erityisesti Pohjois-Amerikassa on kuitenkin tapana sijoittaa kylpyhuone makuuhuoneen välittömään yhteyteen.

Kuningattarenrannan kohteissa on kallistuttu pohjoisamerikkalaiseen tyyliin. Makuuhuoneen ja kylpyhuoneen läheisyys on toki käytännöllistä, kun suihkun jälkeen voi tassutella suoraan vaatekaapille.

Useimmiten tällainen kylppäri sijoitetaan isoimman makuuhuoneen yhteyteen. Villa Kuningattaressa, kohde 10, on satsattu ja sijoitettu kylpyhuone kummankin makkarin kupeeseen.

Villa Kuningattaressa (kohde 10) on kylpyhuone myös perheen pojan huoneen yhteydessä.

Villa Kuningattaressa (kohde 10) on kylpyhuone myös perheen pojan huoneen yhteydessä. Kuva: Janne Aaltonen/IS

Messukohteiden kylpyhuoneiden laatoissa on selkeästi kaksi tyyliä: joko suuri ja neliskulmainen laatta, tai sitten pystyyn ladottu metrolaatta.

Pystyyn latominen nosti suosiotaan jo pari vuotta sitten, ja metro- tai subway-laatta on puolestaan tuttu näky suurkaupunkien metroasemilla.

Lue lisää: Laatat ladotaan nyt pystyyn - 4 tämän hetken laattatrendiä

Messukohteissa nähdyt laatat ovat enimmäkseen kapeampia ja pitempiä kuin perinteinen metrolaatta.

Vapaasti seisova kylpyamme ja pystyyn ladottu, kauniin vaaleanruskea metrolaatta tuovat Jukkatalon Linnatuuleen (kohde 23) seesteisen kylpylätunnelman.

Vapaasti seisova kylpyamme ja pystyyn ladottu, kauniin vaaleanruskea metrolaatta tuovat Jukkatalon Linnatuuleen (kohde 23) seesteisen kylpylätunnelman. Kuva: Siiri Puukka

Lilla Hyggen (kohde 24) kylpyhuoneeseen on valikoitunut kiiltävä ja tumma laatta, joka on ladottu pystyyn.

Lilla Hyggen (kohde 24) kylpyhuoneeseen on valikoitunut kiiltävä ja tumma laatta, joka on ladottu pystyyn. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Pienten ja kapeiden laattojen vastapainona on myös runsaasti suuria, neliskulmaisia laattoja. Kuvioita ei pelätä ja kirjavat kivilaatat elävöittävät useampaa kylpyhuonetta.

Messualueen rivitalon, Loviisan Majakan Tiiskeri-asunnosta (kohde 6) löytyy isoa, kuvioitua kivilaattaa. Sadesuihkut tuntuvat olevan uusien asuntojen perusvarustus ja sadesuihku löytyikin jokaisesta messukohteesta.

Messualueen rivitalon, Loviisan Majakan Tiiskeri-asunnosta (kohde 6) löytyy isoa, kuvioitua kivilaattaa. Sadesuihkut tuntuvat olevan uusien asuntojen perusvarustus ja sadesuihku löytyikin jokaisesta messukohteesta. Kuva: Janne Aaltonen/IS

Voimakkaasti kuvioidun kivilaatan kaveriksi on valikoitunut sylinterin muotoinen pesuallas. Kohteen 13 Villa Kruunun vessaan saa valot useammasta eri valaisimesta, tässä on päällä vain lavuaarin valo.

Voimakkaasti kuvioidun kivilaatan kaveriksi on valikoitunut sylinterin muotoinen pesuallas. Kohteen 13 Villa Kruunun vessaan saa valot useammasta eri valaisimesta, tässä on päällä vain lavuaarin valo. Kuva: Siiri Puukka

Kylpylätunnelmaa tavoitellaan tietenkin kylpyammeiden kautta. Suurin hitti on vapaasti seisova amme, joka on useammassa kohteessa sijoitettu ikkunan alle.

Villa Kruunun (kohde 13) maisemakylpyamme

Villa Kruunun (kohde 13) maisemakylpyamme Kuva: Janne Aaltonen

Kohteessa 18 Villa Aurorassa voi kylpeä luonnonvalossa.

Kohteessa 18 Villa Aurorassa voi kylpeä luonnonvalossa. Kuva: Siiri Puukka

Jos kylpyammeet ovat siroja ja irrallisia, pesualtaisissa on täysin toisenlainen trendi. Altaat ovat enimmäkseen hyvin leveitä, jyhkeitä ja matalia. Allaskaapin päällä nököttäviä malja-altaita näkyy vain satunnaisesti.

Kohteessa 12 Cabin Havsstrandissa näkyy useampi asuntomessutrendi: pystyyn ladottu kapea laatta, iso neliskulmainen laatta, rimakatto, leveä ja jyhkeä pesuallas sekä led-valaistus.

Kohteessa 12 Cabin Havsstrandissa näkyy useampi asuntomessutrendi: pystyyn ladottu kapea laatta, iso neliskulmainen laatta, rimakatto, leveä ja jyhkeä pesuallas sekä led-valaistus. Kuva: Janne Aaltonen/IS

Kohde 10 Villa Kuningattaren kylpyhuone on kauttaaltaan tummanpuhuva. Malja-altaat poikkeavat asuntomessujen vallitsevasta tyylistä. Led-valaistut ja isot seinälaatat noudattelevat messutrendejä.

Kohde 10 Villa Kuningattaren kylpyhuone on kauttaaltaan tummanpuhuva. Malja-altaat poikkeavat asuntomessujen vallitsevasta tyylistä. Led-valaistut ja isot seinälaatat noudattelevat messutrendejä. Kuva: Janne Aaltonen/IS

Sisustussuunnittelija Malla Tapio kertoo, että minimalistinen luksus on yksi asuntomessujen kantavista teemoista. Kodeissa toteutuvat asukkaiden pitkän ajan haaveet, joihin useisiin liittyy koti meren ja luonnon äärellä.

Luonto halutaan tuoda sisään suurilla ikkunoilla ja luonnonmateriaaleilla, kivilaatoilla ja puurimoilla.

Villa Havun (kohde 20) kylpyamme on sijoitettu suuren ikkunan äärelle. Trendistä hieman poiketen se on upotettu.

Villa Havun (kohde 20) kylpyamme on sijoitettu suuren ikkunan äärelle. Trendistä hieman poiketen se on upotettu. Kuva: Janne Aaltonen/IS

Ilta Sanoma
jeudi 13 juillet 2023 22:30:00 Categories: Asuminen Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.