Ilta Sanoma

Kesäisin Heidi ja Tero heittäytyvät eroottisiin hetkiin melkein missä vaan. Seksi ulkona tuntuu heistä erityisen kiihottavalta.

Kuva: Helena Heiskanen

Ilmassa leijuu hyttyskarkotteen aromi.

Kun mielii harjoittaa eroottisia aktiviteetteja kuusimetsässä, on sumutus olennainen työvaihe.

Muutoin puuhista jäävät muistoiksi lähinnä punaiset paukamat ja korvia huumaava itikoiden ininä.

- Vielä suihkaus niskaan, nilkkoihin ja pakaroille. Ja kas näin, valmista on! Heidi huudahtaa.

Heidi, 38, ja Tero, 39, ottavat Suomea hellivistä helteistä kaiken irti.

- Kesäisin harrastamme seksiä enemmän ulkona kuin sisällä, Tero kertoo.

Tänään toimintaympäristönä on Joensuun laitamilla sijaitseva umpimetsä, mutta vuosien varrella pariskunta on intoutunut puuhiin niin satamassa, veneessä järven keskellä kuin trampoliinilla.

Tyypillisimmin he heittäytyvät nautinnon vietäviksi omalla kotipihallaan.

Alastomuus tuntuu Heidistä ja Terosta vähintään yhtä luonnolliselta kuin täysissä pukeissa olo. He eivät kuitenkaan miellä itseään naturisteiksi.

Alastomuus tuntuu Heidistä ja Terosta vähintään yhtä luonnolliselta kuin täysissä pukeissa olo. He eivät kuitenkaan miellä itseään naturisteiksi. Kuva: Helena Heiskanen

Tässä välissä on hyvä täsmentää, että Heidi ja Tero eivät asu kerros- tai rivitalossa keskellä kaupunkia vaan omakotitalossa maalla. Heidän kotitaloaan ympäröivät pellot kaikkiin suuntiin. Naapureita ei ole mailla halmeilla.

Toisin sanoen pariskunta ei herätä piha-aktiviteeteillaan pahennusta muiden kuin korkeintaan metsäneläinten keskuudessa.

Ellei sitten joku marjastaja ole eksynyt viereiseen metsään ja seurannut touhuja kaikessa hiljaisuudessaan. Ken tietää.

Kaikki sai alkunsa heinäkuussa vuonna 2006, kun Heidi ja Tero tapasivat toisensa kotimaisessa jenkkiautotapahtumassa.

Kiinnostus amerikkalaisia vanhanajan autoja kohtaan on yhdistänyt heitä aina.

Salamyhkäinen ja maanläheinen Tero kiinnitti Heidin huomion välittömästi. Ensin Heidi katseli Teroa etäämmältä, mutta uskaltautui sitten kotvan kuluttua juttusille.

- Kysyin Terolta, kiinnostaisiko häntä lähteä panemaan.

- Olen suorapuheinen nainen ja muutenkin tällaiset asiat on hyvä testata heti alkukättelyssä. Eihän kukaan autoakaan ostaisi ilman koeajoa, Heidi linjaa.

Teron koeajo oli ilmeisen menestyksekäs, sillä pariskunta on pitänyt yhtä nyt jo 17 vuoden ajan.

Metsässä vallitsee seesteinen tunnelma. Luonnonhelmassa pääsee pakoon arkista ympäristöä, kuten sotkuista kotia, joka on Heidin ja Teron lapsiperhearjessa jokapäiväinen näky.

Metsässä vallitsee seesteinen tunnelma. Luonnonhelmassa pääsee pakoon arkista ympäristöä, kuten sotkuista kotia, joka on Heidin ja Teron lapsiperhearjessa jokapäiväinen näky. Kuva: Helena Heiskanen

Heillä on yhteinen asunto, kaksi lasta ja mikä tärkeintä: syvä rakkaus toisiaan kohtaan.

- Kunnioitamme ja arvostamme toisiamme valtavasti. Jo ensisilmäyksestä lähtien tässä meidän jutussamme on ollut läsnä sielujen yhteys. Olemme sielunkumppaneita, Tero sanoo.

Pariskuntaa yhdistää vahva henkinen yhteys, mutta myös asennoituminen seksiä ja erotiikkaa kohtaan. He ovat seksuaalisesti hyvin aktiivisia.

Kerran Tero ajoi kesken työpäivän kotiin, kun halut yltyivät ylitsepääsemättömän suuriksi. Täytyi päästä Heidin luokse ja äkkiä. Kun hommat oli hoidettu, hän lähti takaisin töihin.

Toki arki ei aina ole pelkkää seksin juhlaa ja nautinnon pyörteisiin heittäytymistä. Silloin on hiljaisempia kausia, kun esimerkiksi lapset pitävät kiireisenä.

- Seksi ei ole meille vain seksiä, vaan pikemminkin tapa tutustua toisiimme etenkin henkisellä tasolla, he sanovat.

- Seksissä henkinen yhteys on tärkeintä ja fyysinen kosketus toissijaista. Tähän on ehkä vaikea sellaisen ihmisen samaistua, joka ei ole kokenut kokonaisvaltaisesti tyydyttävää ja mieltä mullistavaa seksiä, Heidi jatkaa.

Korkeasta libidosta juontaa juurensa se, että he intoutuvat puuhiin oikeastaan missä vain. Sillä ei ole merkitystä, onko sijainti silloin oma koti vai julkinen paikka.

Silloin kun tulee fiilis, ei aikailla. Sen sijaan toimitaan ja heti.

Pariskunnan asenteesta hyvä havainnollistava esimerkki on taannoinen Himoksen kesäreissu. Heidi ja Tero olivat nauttimassa rock-konsertista, kun yhtäkkiä mieleen hiipi tarve keholliseen kohtaamiseen.

Heidin leiskuvan punaiset hiukset loistavat kauniisti vihreää

Heidin leiskuvan punaiset hiukset loistavat kauniisti vihreää "metsänmattoa" vasten. Kuva: Helena Heiskanen

Pari vaihtoi takavasemmalle ja etsi lähimmän mahdollisen rauhaisan oloisen ympäristön. Tässä tapauksessa se oli laskettelurinne. Kesäisen vuodenajan ansiosta rinnettä ympäröivät horsmat. Siksi näkyvyys konsertista rinteeseen oli ainakin osittain rajattu.

- En tiedä, näkikö joku meidät. Emme ainakaan huomanneet, että horsmien takaa olisi kuikuillut silmäpareja, Heidi pohtii.

Pariskunta haluaa korostaa, että he pyrkivät aina siihen, etteivät altista puuhilleen ketään, joka ei halua olla osallisena tilannetta.

- Emme missään nimessä halua aiheuttaa estottomuudellamme kenellekään epämukavaa oloa, Tero sanoo.

Pariskunta kunnioittaa muita ja pyrkii muutoinkin käyttäytymään hyvin, joten lähtökohtaisesti he heittäytyvät eroottisiin puuhiin vain paikoissa, joissa riski silminnäkijöille on pieni.

Kun viltin heittää sivuun ja sukeltaa suoraan mättäiden syleiltäväksi, aistii kasvillisuuden tuoksun kokonaisvaltaisesti. Termi luontosuhde saa aivan uuden merkityksen.

Kun viltin heittää sivuun ja sukeltaa suoraan mättäiden syleiltäväksi, aistii kasvillisuuden tuoksun kokonaisvaltaisesti. Termi luontosuhde saa aivan uuden merkityksen. Kuva: Helena Heiskanen

Kun on peuhannut mustikanvarpujen seassa, täytyy sen jälkeen suorittaa pieni siistiytymisoperaatio. Kesäkuussa varpujen päälle voi vielä kellahtaa huoletta. Asian laita on toinen syksyllä, kun varvut notkuvat tummanpuhuvista marjoista. Tällöin siistiytymistä varten tarvitsisi juuriharjan, saippuaa ja vesipesun.

Kun on peuhannut mustikanvarpujen seassa, täytyy sen jälkeen suorittaa pieni siistiytymisoperaatio. Kesäkuussa varpujen päälle voi vielä kellahtaa huoletta. Asian laita on toinen syksyllä, kun varvut notkuvat tummanpuhuvista marjoista. Tällöin siistiytymistä varten tarvitsisi juuriharjan, saippuaa ja vesipesun. Kuva: Helena Heiskanen

Rikoskomisario Jasper Uski Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta muistuttaa, että lain näkökulmasta seksi julkisella tai muutoin yleisellä paikalla ei lähtökohtaisesti ole sallittua.

Julkisesta sukupuolisiveellisyyden loukkaamisesta on säädetty Suomen rikoslaissa.

Rikoslain luvun 17 pykälä 21 kuuluu seuraavasti: "Joka tekee julkisesti sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan teon siten, että se aiheuttaa pahennusta, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä rangaistusta, sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi."

Jotta siis rikoksen tunnusmerkistö täyttyy, on toiminnalla oltava paitsi silminnäkijöitä, mutta myös herätettävä heissä pahennusta.

Sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta voidaan tuomita maksimissaan puolen vuoden vankeuteen. Tyypillisimmin rangaistaan sakoilla.

Vankeusrangaistukseen voidaan päätyä esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, kun toiminta on toistuvaa ja osoittaa piittaamattomuutta lakia kohtaan.

Vuonna 2022 Länsi-Uudenmaan poliisilaitos sai 35 ilmoitusta sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta.

Valtakunnallisesti poliisi vastaanotti ilmoituksia viime vuoden aikana reilu 200.

Tyypillisimmin ilmoitukset liittyvät itsensäpaljastamiseen. Ilmoituksia varsinaisista seksiakteista tai seksuaalisesta kanssakäymisestä tulee poliisille harvemmin.

Erityisesti kesä on itsensäpaljastajien aikaa. Talvisin ilmoitusten määrä vähenee. Paukkupakkaset kun eivät ole otollisinta aikaa käyskennellä ulkona ilman vaatetusta.

- Helle tekee ihmeitä. Niin hyvässä kuin pahassa, Uski sanoo.

Uski linjaa, että mikäli seksiä mielii harrastaa, kannattaa puuhiin ryhtyä suljettujen verhojen takana omassa kodissa tai muussa yksityisessä paikassa katseilta suojassa.

- Jokaisella tulisi olla oikeus siihen, että yleisellä paikalla voi kulkea rauhassa ilman, että joutuu tahtomattaan todistamaan "performanssia".

Seksin jälkeen Terolle maistuvat rentouttavat sauhut, toisinaan myös kulaus olutta.

Seksin jälkeen Terolle maistuvat rentouttavat sauhut, toisinaan myös kulaus olutta. Kuva: Helena Heiskanen

Seksuaaliterapeutti Susanna Syld on sitä mieltä, että jokaisella on oikeus toteuttaa seksuaalisuuttaan haluamallaan tavalla, kunhan ei loukkaa muita tai riko lakia.

- Nuo rajat huomioiden monille seksi julkisella paikalla on suuri nautinto ja mukavaa kesäpuuhaa. Toisille se tuo jännitystä ja joillakin suhtautuminen on jopa fetisistinen.

Hän myös muistuttaa, että seksiä on monenlaista ja nautinnon ei tarvitse johtaa yhdyntään tai orgasmiin. Nautintoa voi antaa toiselle myös niin, ettei se ulkopuolisesta näytä seksiltä ollenkaan.

Moni kiihottuu esimerkiksi kumppanin tietynlaisesta kosketuksesta, kauniista tai tuhmista sanoista ja kuumista katseista.

Mikäli mielen sopukoissa on jo pitkään kutkuttanut ajatus seksin harrastamisesta ulkosalla, suosittelee Syld valitsemaan puuhia varten mahdollisimman syrjäisen paikan.

Toki osalle nimenomaan pelko kiinnijäämisestä kiihottaa ja tuo kaivattua jännitystä.

- Seksi ulkona voi parhaimmillaan piristää seksielämää. Sen kautta voi saada yhteisiä kokemuksia ja elämyksiä, joita muistellaan vielä vuosien päästä, Syld pohtii.

Metsässä liikkuessa kenkien on hyvä olla käytännölliset ja olosuhteisiin sopivat.

Metsässä liikkuessa kenkien on hyvä olla käytännölliset ja olosuhteisiin sopivat. Kuva: Helena Heiskanen

Heidille ja Terolle kiinnijäämisen riski ei myöskään ole minkäänlainen kiihottava tekijä.

Heitä ei kuitenkaan haittaisi, jos joku sattuisi heidät huomaamaan. Jos siis katselija vaikuttaisi ulosantinsa perusteella siltä, että pitää siitä, mitä näkee.

Mikäli tilanteen keskellä pölähtänyt osapuoli osoittaisi kiinnostuksen merkkejä, saattaisivat Heidi ja Tero jopa ehdottaa kimppakivaa.

- Spontaani ryhmäseksi voisi tuollaisessa tilanteessa olla aika hauskaa. Sanoisimme, että mukaan vaan!

Pariskuntaa ei ole koskaan käräytetty ulkoaktiviteettien parissa. Tai sitten joku on nähnyt, mutta ei ole tuonut asiaa ilmi.

- Luulen, että jos joskus joku käräyttäisi meidät itse teossa, meitä alkaisi lähinnä naurattaa. Olisimme silleen, että ohhoh, nyt kävi näin! Heidi hymähtää.

- Toki jos käräyttävä osapuoli olisi hyvin pöyristynyt ja vihainen, pahoittelisimme ja lopettaisimme hommat välittömästi, hän lisää.

Touhutessa luonnonhelmassa on mahdollista samalla herätellä omaa sisäistä biologiaan. Muun toiminnan ohella voi nimittäin tutustua lähietäisyydellä suomalaiseen kasvillisuuteen. Tupasvillan tunnistaa valkeasta tupsupäästä.

Touhutessa luonnonhelmassa on mahdollista samalla herätellä omaa sisäistä biologiaan. Muun toiminnan ohella voi nimittäin tutustua lähietäisyydellä suomalaiseen kasvillisuuteen. Tupasvillan tunnistaa valkeasta tupsupäästä. Kuva: Helena Heiskanen

Ulkoseksi on lähellä Heidin ja Teron sydäntä monesta syystä, mutta Heidi haluaa korostaa erityisesti erästä tiettyä seikkaa.

Pariskunnalla on kaksi lasta ja lapsiperhearki heijastuu myös kodin järjestykseen. Toisin sanoen kotona on usein enemmän tai vähemmän sotkua.

Heidi on esteettinen ihminen ja nauttii siisteydestä.

Harrastamalla seksiä muualla kuin kotona, esimerkiksi kodin pihalla paljussa tai pellon reunassa, voi murheet siivoustöistä jättää ainakin hetkeksi taka-alalle.

- Fiilikseen on paljon helpompi päästä, kun ei joudu sivusilmällä katselemaan esimerkiksi täyttä tiskiallasta tai huoneen nurkassa lojuvia likapyykkejä. On ihanaa kun saa hengähdystauon kotitöistä ja niihin liittyvästä jatkuvasta stressistä, Heidi ajattelee.

Pariskunnan ulkoseksikausi ajoittuu lähinnä kesäkuukausille. Talvella he puuhastelevat sisätiloissa, ellei kotipihan paljua lasketa.

- Vaikka olemme seksuaalisesti hyvin latautuneita ihmisiä, tulee meilläkin tietyissä tilanteissa raja vastaan. Lumihangessa touhuillessa olisi kylmyyden takia haastavaa pitää tunnelmaa yllä.

Metsäleikkien jälkeen pariskunta siirtyy suolle. Touhutessa soilla vähäinen vaatetus on etu. Koskaan ei nimittäin tiedä, jos jalka tai vähän enemmänkin yhtäkkiä humpsahtaa syvälle kosteikkoon.

Metsäleikkien jälkeen pariskunta siirtyy suolle. Touhutessa soilla vähäinen vaatetus on etu. Koskaan ei nimittäin tiedä, jos jalka tai vähän enemmänkin yhtäkkiä humpsahtaa syvälle kosteikkoon. Kuva: Helena Heiskanen

Heidiä ja Teroa ei välttämättä haittaisi, jos joku sattuisi näkemään heidän puuhailunsa. Pikemminkin he kysyisivät ohikulkijalta, haluaisiko hän liittyä mukaan.

Heidiä ja Teroa ei välttämättä haittaisi, jos joku sattuisi näkemään heidän puuhailunsa. Pikemminkin he kysyisivät ohikulkijalta, haluaisiko hän liittyä mukaan. Kuva: Helena Heiskanen

Heidi ja Tero nauttivat paitsi seksistä, mutta myös avarakatseisesta elämäntyylistä ylipäätään.

He eivät elä avoimessa suhteessa, vaan sen sijaan määrittelevät suhteensa vapaamieliseksi.

Heidi ja Tero ovat aktiivisia sivustoilla, jotka ovat erikoistuneita seksuaalissävytteisen kuvamateriaalin jakamiseen ja seksiseuran etsimiseen.

Pariskunta nauttii seksin harrastamisesta ulkona, mutta lisäksi he tykkäävät dokumentoida ulkosessioitaan kuvien muodossa.

- Aina kun huomaamme, että hei tässähän saisi kivan kuvan, niin kyllä me kuva sitten napataan, Heidi sanoo.

Heidi ja Tero kokevat, että vapaamielinen elämäntyyli on lähentänyt heitä entisestään.

Heidi ja Tero kokevat, että vapaamielinen elämäntyyli on lähentänyt heitä entisestään. Kuva: Helena Heiskanen

Noin vuosi sitten Tero ja Heidi tekivät käyttäjätunnuksen parinvaihtosivulle. Sen myötä he ovat päätyneet erinäisiin mukaviin illanviettoihin, kuten orgioihin.

Ennen kaikkea he ovat solmineet lukuisia ikimuistoisia ihmissuhteita ja kerryttäneet hienoja kokemuksia.

Heidi ja Tero ovat vaativia, kun he harkitsevat puuhiin mukaan esimerkiksi kolmatta tyyppiä tai useampaa. Kimppaan ei heittäydytä noin vaan.

- Kahdenkeskinen seksielämämme on helvetin hyvää. Siksi olemme melko tarkkoja, kun otamme ylimääräisiä mukaan. Emme hae seksielämäämme parannusta, vaan lisämaustetta. Vähän niin kuin strösseliä jäätelön päälle, Heidi kuvailee.

- Emme myöskään hae määrää vaan laatua. Fyysisen kontaktin sijaan meitä kiinnostaa kokonaisvaltainen kokemus, joka ulottuu myös henkiselle tasolle, Tero sanoo.

Seksuaalinen kanssakäynti ja erotiikka ovat vahvasti läsnä parin arjessa. Ulkoseksillä on kuitenkin aivan erityinen paikka heidän molempien sydämessä.

Auringon ja kuun loisteen alla he ovat kokeneet lukuisia ikimuistoisia hetkiä, joita on hauska muistella vielä kiikkutuolissakin.

Päivälle sade riepotteli ympäri Joensuuta. Iltaa kohden pilvet väistyvät ja pilvien takaa paljastuu lempeästi hehkuva ilta-aurinko. Suomen suvi on kauneimmillaan.

Päivälle sade riepotteli ympäri Joensuuta. Iltaa kohden pilvet väistyvät ja pilvien takaa paljastuu lempeästi hehkuva ilta-aurinko. Suomen suvi on kauneimmillaan. Kuva: Helena Heiskanen

Keille Heidi ja Tero suosittelisivat seksiä ulkosalla?

Vastausta ei tarvitse pitkään miettiä.

- Aivan kaikille! He toteavat yhdessä tuumin.

- Toki ennen kuin ryhtyy toimiin, tulee puuhia miettiä lain kannalta. Suin päin ei kannata lähteä puuhastelemaan, vaan sopivan paikan etsimiseen kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa, Heidi muistuttaa.

Pariskunta suosittelee seksin harrastamista ulkona etenkin sellaisille ihmisille, jotka kokevat, että ulkoseksi olisi viimeinen asia, johon he ryhtyisivät.

Heidi pohtii, että itselle epätavallisessa ympäristössä touhuaminen on parhaimmillaan vapauttavaa, koska silloin täytyy päästää irti estoista. Estoista irti päästäminen voi auttaa löytämään omasta seksuaalisuudesta aivan uudenlaisia puolia.

Heidi ja Tero uskovat, että he tulevat olemaan yhdessä elämänsä loppuun asti.

Heidi ja Tero uskovat, että he tulevat olemaan yhdessä elämänsä loppuun asti. Kuva: Helena Heiskanen

Kello lähestyy iltakymmentä. Ilta-aurinko alkaa pikkuhiljaa painua alas horisonttiin.

Heidi ja Tero istahtavat rantakalliolle nauttimaan maisemasta ja ennen kaikkea toisistaan.

Vielä viimeinen kysymys: Tero, mikä on parasta Heidissä?

- Tuo, Tero sanoo nyökäten Heidin suuntaan ja katsoo häntä syvälle silmiin.

- Samat sanat, Heidi vastaa.

He kummatkin hymyilevät.

Ilta Sanoma
dimanche 2 juillet 2023 11:30:00 Categories: Ilta Sanoma Seksi & Parisuhde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.