Ilta Sanoma

Kuva: Colourbox

Jannella on fantasia, jota hänen vaimonsa ei pysty toteuttamaan. Se on yksi syistä, joiden vuoksi Janne kokee oikeudekseen toteuttaa sitä muualla rahaa vastaan. Jannen mielestä tässä ei ole moraalista ongelmaa. Hän rinnastaa seksipalveluiden ostamisen parturissa käymiseen.

Janne, 30, ei ole koskaan pettänyt vaimoaan. Niin hän sanoo.

Pettämisen sijaan Janne on käyttänyt viimeisen seitsemän vuoden aikana yhteensä noin 3 500 euroa maksullisiin seksipalveluihin. Se tekee keskimäärin viisisataa euroa per vuosi. Käyntikertoina mitattuna se tarkoittaa noin 2-7 visiittiä per vuosi.

Lisäksi hänellä on ollut muutama suhteen ulkopuolinen yhden yön juttu.

Jannesta tämä ei ole pettämistä.

- Rinnastan maksullisten palveluntarjoajien käytön parturissa käymiseen, mies sanoo vakavalla äänellä.

Janne myöntää, että hänen harrastuksensa on huono. Syynä ei kuitenkaan ole se, että hän kokisi tekevänsä väärin.

- Sanotaan näin, että sitä aina odottaa saavansa juuri sitä, mitä haluaa. Läheskään aina se ei toteudu. Sekin on mahdollista, että vastassa on täysi huijari. Usein ei tiedä, mitä tulee vastaan.

Moraaliselta kantilta ajatellen tästä on vaikeaa tuntea sääliä.

Janne kertoo olleensa vaimonsa kanssa yhdessä jo pitkään. Tarkkaa aikaa hän ei halua sanoa. Naimisiin pari meni vuosia sitten. Heillä on yhteisiä lapsia.

Janne ei ole miehen oikea nimi. Hänen henkilöllisyytensä on IS:n tiedossa. IS on nähnyt sosiaalisessa mediassa kuvia miehestä ja hänen vaimostaan. Kuvat ovat herttaisia, rakastavia. Mies kertookin rakastavansa vaimoaan. Se ei ole yhteisten vuosien aikana muuttunut.

Maksullisissa hän käy esimerkiksi siksi, ettei vaimo hänen mukaansa pysty toteuttamaan miehen kaikkia mielihaluja ja fantasioita.

- Olen yrittänyt etsiä sitä, että saisin erinomaista suuseksiä isotissiseltä naiselta. Sellaista, jossa on kuolaa mukana, Janne kertoo.

Kuulostaa kuvastolta, jollaista alan sivustoilla voi nähdä. Sellaiselta Jannen fantasia voi miehen itsensä mukaan olla peräisin. Varma hän ei ole.

Periaatteessa fantasian toteuttaminen kuulemma onnistuu kyllä vaimonkin kanssa, mutta Janne janoaa sitä lisää. Vain yhden palveluntarjoajan kanssa hän on toistaiseksi ollut täysin tyytyväinen.

Fantasian toteuttamisen ohella Janne etsii "mielenkiintoisia naisia". Jos palveluntarjoaja vaikuttaa tällaiselta, Janne voi tehdä ostopäätöksen, vaikka nainen ei suostuisi jokaiseen Jannen toiveista.

Janne myöntää, että hänen syynsä maksullisissa käymiseen ovat täysin itsekkäät. Siitä huolimatta hän ei pidä toimintaansa mitenkään pahana tai edes kyseenalaisena.

- Oikeutan tämän sillä, etten tee tästä henkilökohtaista, Janne sanoo.

Tällä Janne tarkoittaa sitä, ettei hän muodosta maksullisen palveluntarjoajan kanssa minkäänlaista henkistä yhteyttä. Hänelle kyse on pelkästä palvelusta, hyödykkeestä.

- Ei tästä tule huono omatunto. Siitä tulisi, jos pettäisin.

Jannelle pettäminen tarkoittaa tunneyhteyttä fyysisyyden sijaan. Vaikka hän ei nyt koe pettävänsä, olo palveluntarjoajan pakeilla käymisen jälkeen on joskus tympeä. Tällöin se johtuu kuitenkin vain siitä, että kokemus oli pettymys. Ei siitä, että olisi hän olisi toiminut väärin.

Vaimon kanssa harrastettavan seksin suhteen Janne ei ole itsekäs. Hänelle on hyvin tärkeää, että kumppani nauttii seksistä vähintään yhtä paljon kuin hän.

- Palveluntarjoajan kanssa en tätä mieti, omaa kivaahan sinne on lähdetty tekemään.

Ensimmäisen kerran Janne kävi maksullisissa vuonna 2016. Tuolloin hän seurusteli nykyisen vaimonsa kanssa. Janne päätyi etsimään seuraa Sihteeriopiston kautta.

- Olin monta vuotta miettinyt asiaa ja halusin lopulta kokeilla.

Ensimmäisen kerran jälkeen Janne tuumi, että okei, tulipa kokeiltua, eikä tarvitse kokeilla enää. Pian mieli kuitenkin muuttui. Pikkusormi vei mukanaan koko käden.

Vaimolla ei Jannen mukaan ole mitään tietoa miehen toiminnasta. Janne pyrkii toimimaan mahdollisimman huomaamattomasti.

- Tiedän, että vaimon mielestä petän. Siksi en tästä hänelle kerro, Janne sanoo.

- Meillä on muissakin asioissa vähän erilaiset moraaliset kompassit.

Janne ei tiedä, mitä tapahtuisi, jos vaimo saisi tietää. Hän epäilee, että ennen lapsia seurauksena olisi ollut ero.

Sen Janne tietää, ettei hän lopettaisi harrastustaan, vaikka jäisi kiinni.

- Siinä tapahtuisi varmaan sellaisia asioita, jotka saisi mussa sellaisen vitutuksen aikaan, että todellakin jatkaisin käymistä. Näin meinaan.

Janne ei osaa sanoa, mitä tapahtuisi, jos hän lopettaisi maksullisissa käymisen kokonaan. Mies pitää mahdollisena, että turhautuisi ja muuttuisi äkäiseksi.

Jannelle olisi täysin ok, jos vaimo tekisi seksityötä. Tällöin häntä kiinnostaisi, mihin vaimon seksityön avulla tienaamat rahat olisivat menneet.

Sekään ei Jannea haittaisi, jos vaimo ostaisi seksiä, jos rahankäyttö pysyisi pitkälti samana kuin hänellä.

- Tulisiko siitä jopa jonkinlaista yhteistä kivaa? Janne pohtii.

Kuva: Colourbox

Ohitetaan hetkeksi Jannen toiminnan moraalinen - tai näkökulmasta riippuen moraaliton - puoli.

Miten tämä Jannen puuhastelu kaiken kaikkiaan tapahtuu?

Ensinnäkin Janne selaa viikoittain palveluntarjoajien ilmoituksia netissä ja somessa.

- Yhteydenotto palveluntarjoajiin on nykyään paljon helpompaa, koska todella monella on jotain muutakin kuin puhelinnumero, johon tarvitsee sitten säätää erikseen kaikenlaisten prepaidien kanssa, varmuuden vuoksi. On Twitteriä ja Onlyfansia ja sähköpostia nykyään, joilla anonyymiteetti pysyy.

Yleensä Janne harkitsee ottavansa yhteyttä vain sellaisiin palveluntarjoajiin, joilla on hyvät arvostelut tai ainakin selkeä ja looginen esittelyteksti. Jannen mukaan tekstissä pitäisi tulla mahdollisimman hyvin ilmi, millaisia palveluita on tarjolla.

Ensimmäinen punainen lippu on, jos mitään mainostekstiä ei ole tai siinä on paljon kirjoitusvirheitä.

Janne kertoo masturboivansa aina ennen kuin on palveluntarjoajiin yhteydessä. Jos kiinnostus pysyy toimituksen jälkeenkin, yhteydenotolle on Jannen mukaan pätevä syy.

Janne on palveluntarjoajaan yhteydessä esimerkiksi sähköpostin välityksellä. IS on nähnyt kaksi Jannen keskustelua palveluntarjoajan kanssa. Niissä mies kertoo mieltymyksistään ja neuvottelee palveluista, joita haluaa ostaa.

"Pukeudu koulutytöksi silmälasein, hiukset kahdelle sivuponnarille, jos ok. Tummin huulipuna, mitä ikinä löydät. Yli polven menevät sukat jos on niin ok", Janne kirjoittaa yhdessä viesteistään.

IS:n näkemissä viesteissä toinen palveluntarjoajista pyysi Jannea soittamaan, kun hän on kohtaamispaikan alaovella. Toisessa Janne ilmoitti sähköpostitse olevansa ovella.

Keväällä Janne meni sellaisen palveluntarjoajan luo, jonka esittelyteksti oli jälkikäteen ajateltuna puutteellinen. Rakennus, johon Janne pyydettiin, on miehen mukaan "pahamaineinen nistitalo".

Janne meni rakennuksen ulkopuolelle odottamaan. Pian ulko-ovesta pölähti pihamaalle hieman epämääräisen näköinen mies. Hän istahti oven lähettyville tupakalle. Kotvan kuluttua myös palveluntarjoaja tuli ja vei Jannen sisään.

Miljöö ei ollut houkutteleva. Jannen mukaan kerrostalohuoneiston ovessa oli reikä, ja asunto haisi tupakalle.

Janne päätti ottaa jalat alleen ja rynnisti ulos rakennuksesta. Hänen mukaansa ulkona tupakoinut mies lähti perään ja solvasi häntä raiskaajaksi.

- Juoksin viereisen autotien yli ja pääsin karkuun. Mietin rikosilmoituksen tekemistä, mutta sitä ei voinut tehdä nimettömästi, joten annoin asian olla.

Janne kertoo, ettei ole koskaan ollut sellaisen palveluntarjoajan luona, jonka joku tai jokin taho olisi selvästi pakottanut työhönsä.

Kuva: colourbox

Jannen mukaan seksityön kulttuuri on muuttunut viime vuosina sen jälkeen, kun Onlyfans on yleistynyt. Suomalaisten palveluntarjoajien ? jotka ovat Jannen mukaan ulkomaalaisia kalliimpia, mutta joita hän suosii ? asiakaspalveluhenkisyys on noussut roimasti. Samalla eräs Jannelle tärkeä toimenpide on nykyään miltei pannassa. Hyvin harva suostuu enää suutelemaan suulle.

- Minusta on perusasia, että seksin aikana suudellaan, Janne sanoo.

Toinen muutos on itse asiassa muutoksen puute. Siinä missä melkeinpä minkä tahansa tuotteen tai palvelun hinnat ovat inflaation vuoksi nousseet, seksityöläisten hinnat ovat Jannen kokemuksen mukaan pysyneet muuttumattomina.

- Ulkomaalaiset voisivat mielestäni pyytää 130 euroa puolesta tunnista, mutta he pyytävät yhä satasen. Perushyvälle suomalaiselle palvelulle hinta on 150 euroa puolesta tunnista ja 250 euroa tunnista.

Jannesta 250 euroa tunnin palveluista ei ole paha hinta, jos palvelu ei ole ollut rajoittunutta. Ei etenkään nyt, kun Janne saa uudesta työstään aiempaa suurempaa palkkaa.

Kuten todettua, Janne myöntää toimivansa itsekkäästi. Itsekkyyttä vain korostaa se, että Janne pyrkii siihen, ettei palveluntarjoajan tarjoamassa suuseksissä tarvitsisi käyttää kondomia. Tätä Janne toivoo vain silloin, jos palveluntarjoaja on suomalainen.

Kaikki eivät tällaiseen suostu. Osa suostuu, yleensä lisämaksusta.

Jannea ei pelota, että saisi sukupuolitaudin.

- Ei siitä jää mitään peikkoa, Janne sanoo.

Vaimon kanssa Janne ei käytä mitään ehkäisyä. Vaimon kanssa hän harrastaa seksiä sanojensa mukaan kohtuullisen aktiivisesti, useamman kerran viikossa. Vähemmän kuitenkin kuin nuorempana.

Jos Janne saisi maksulliselta palveluntarjoajalta jonkin taudin, hän todennäköisesti tartuttaisi sen vaimoonsa.

Eikös tämä ole aika vastuutonta?

- Kokemukseni on, että suomalaiset palveluntarjoajat ovat erittäin puhtaita, Janne sanoo.

Mies kertoo käyvänsä säännöllisesti sukupuolitautitesteissä. Koskaan mitään tautia ei ole ollut. Viimeksi hän kävi testeissä viime syksynä. Sen jälkeen hän ei sanojensa mukaan ole ollut suojaamattomassa kontaktissa maksullisen palveluntarjoajan kanssa.

Janne ei suosittele tällaista harrastusta kenellekään, jonka seksihalut ja -tottumukset kohtaavat oman puolison kanssa.

- Tämä on huono harrastus, Janne toistaa.

- Sen kanssa olen joutunut painimaan, että onko tämä järkevää rahankäyttöä. Mutta loppujen lopuksi tuo summa seitsemässä vuodessa ei ole paha. Moni harrastus maksaa enemmän.

Etenkin ensimmäiset kerrat, kun Janne oli vielä opiskelija, mietityttivät rahallisesti.

Kannattiko?

- Niin. Silloin oli ylimääräistä rahaa ja mietin, onko tämä sellainen asia, johon sitä haluan käyttää. En tiedä, oliko tämä oikea ratkaisu.

Ilta Sanoma
dimanche 25 juin 2023 22:30:00 Categories: Ilta Sanoma Seksi & Parisuhde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.