Ilta Sanoma

George Michael Helsingissä vuonna 2007.

George Michael Helsingissä vuonna 2007. Kuva: Heidi Piiroinen / HS

Poptähti George Michaelin syntymästä tulee tänään kuluneeksi tasan 60 vuotta.

Vuonna 2016 musiikkimaailmassa koettiin järkytys kesken joulunvieton, kun tieto George Michaelin kuolemasta levisi tapaninpäivänä kulovalkean tavoin. Popikoni menehtyi aikaisin joulupäivänä vain 53-vuotiaana kotonaan Oxfordshiressa, Kaakkois-Englannissa.

Michaelin kumppani, Fadi Fawaz löysi poptähden sängystään elottomana. Paikalle hälytettiin ambulanssi, mutta hoitohenkilökunnan saapuessa paikalle mitään ei ollut enää tehtävissä ja tähti julistettiin kuolleeksi. Vuodesta 2012 Michaelin kanssa seurustellut Fawaz julkaisi tiedon kuolemasta Twitter-tilillään.

- Tämä on joulu, jota en koskaan unohda, sillä löysin kumppanini kuolleena sängystä ensi töikseni aamulla. Suukkoja, en tule koskaan unohtamaan sinua, murtunut Fawaz kirjoitti.

Tänään, 25. kesäkuuta, Michael olisi täyttänyt 60 vuotta.

Poptähden viimeisiä vuosia väritti tuskallinen suhde laittomiin aineisiin, kuten treffiraiskaushuumeeksi kutsuttuun GHB:hen, eli gammahydroksivoihappoon. Sitä käytetään päihteenä ja huumeena, joka tekee toisen henkilön toimintakyvyttömäksi ja altistaa tämän esimerkiksi seksuaaliselle väkivallalle.

James Gavinin viime vuonna julkaistun elämäkertakirjan George Michael: A Life mukaan tähti eli kuin sumussa sen jälkeen, kun hän lopetti maailmankiertueensa vuonna 2008.

-?Hän nukkui pitkälle iltapäivään ja oli pilvessä koko valveillaoloaikansa, kirjassa kuvaillaan.

-?Hän istui tietokoneen ääressä ja pelasi videopelejä, järjesti GHB:llä kyllästettyjä tapaamisia sekä livahti öisin Hampstead Heathiin, joka tunnettiin Euroopan merkittävimpänä homoseksuaalien kokoontumispaikkana.

George Michael vuonna 2007.

George Michael vuonna 2007. Kuva: Sony

Syyskuussa 2008 poliisit löysivät entisen Wham!-yhtyeen nokkamiehen heathilaisesta miestenvessasta. Ruumiintarkistuksessa Michaelilta löydettiin marihuanaa ja crackia. Mies pidätettiin.

Muutamaa kuukautta myöhemmin Michael oli jälleen raudoissa. Laulaja oli ajanut kolarin ja poliisit löysivät hänet ratin takaa "vuolaasti hikoilevana ja pupillit laajentuneina".

Michael oli jo tuolloin poliisin vanha tuttu. Pidätys oli seitsemäs viimeisen 12 vuoden aikana. Kolarin jälkeen Michael menetti ajokorttinsa viideksi vuodeksi ja hänet tuomittiin neljäksi viikoksi vankilaan laskemaan tiilenpäitä.

-?Michaelille GHB oli taivaanlahja, Gavin kirjoittaa kirjassaan.

-?Sen käyttö lisäsi hänen seksuaalisia pakko-oireitaan, mutta se sai myös masentuneen ja itseinhoa tunteneen miehen pitämään itseään edes hetken aikaa viehättävänä. Huume antoi Michaelille itseluottamusta hänen livahtaessa Hampstead Heathiin. Mutta huume vei hänet myös aivan uusille itsetuhon tasoille.

Huumeidenkäyttö toimi polttoaineena myös Michaelin yhdeksän vuotta kestäneessä on-off-suhteessa brittiläisen aikuiselokuvatähden Paul Stagin kanssa.

-?Michael maksoi hänelle seksistä ja huumeiden hankkimisesta, kirjassa kerrotaan.

-?Parin tekstiviesteissä GHB:tä kutsuttiin samppanjaksi.

Stag toimitti huumeita Michaelille pienissä sampoopulloissa, jonka sisällön laulaja sekoitti lasilliseen Coca-Colaa.

-?Sitten aivan yhtäkkiä, Stag paljastaa kirjassa, Michael saattoi ilmoittaa olevansa valmis harrastamaan seksiä.

-?George oli aivan koukussa huumeisiin. Hän oli seksuaalisesti erittäin aktiivinen. Hänen mielessään huumeet merkitsivät seksiä ja seksi merkitsi huumeita, Stag on todennut The Sun -lehdelle.

George Michael kuvattuna vuonna 2007.

George Michael kuvattuna vuonna 2007. Kuva: Sony

Jo helmikuussa 2006 Michaelilla oli ollut hankaluuksia autojen kanssa. Hän oli parkkeerannut Mercedeksensä keskelle katua muutaman kilometrin päähän Regent's Parkin kodistaan. Kun poliisit tulivat koputtelemaan auton ikkunaan, Michael avasi oven. Hän oli vain puoliksi tajuissaan ja höpötti sekavia.

Jälleen taskuista löytyi huumeita, marihuanaa ja GHB:tä. Daily Mail pajasti tuolloin, että tähdeltä löytyi myös seksileluja, kuten musta nahkainen maski, jonka suun kohdalla oli vetoketju.

Vuonna 2014 Michael kärsi paniikki- ja syömishäiriöistä. Toukokuun viimeisenä päivänä tuntemattomaksi jäänyt henkilö löysi laulajan tiedottomana kylpyammeesta. Tähti oli ottanut yliannostuksen GHB:tä - eikä kerta ollut ensimmäinen.

Michaelin ystävät rukoilivat miestä hakeutumaan katkaisuhoitoon. Lopulta eräs psykiatri onnistui saamaan vastahakoisen laulajan zürichiläiselle klinikalle.

-?Paikka oli addikteille, joilla oli rahaa. Se oli kuin viiden tähden hotelli. Yksi viikko maksoi 120 000 euroa.

Michael vietti lopulta Sveitsissä suurimman osan vuodesta. Se maksoi laulajalle 1,7 miljoonaa euroa.

George Michael esiintyi Helsingissä vuonna 2007.

George Michael esiintyi Helsingissä vuonna 2007. Kuva: Heidi Piiroinen

Michael palasi Englantiin vuoden 2016 puolessa välissä. Hän palasi nopeasti vanhoihin pahoihin tapoihinsa.

Huumeet saivat Michaelin himoitsemaan rasvaista ruokaa. Miehen painonnousu aiheutti muun muassa maksaongelmia. Lopulta Michael kuoli sydänkohtaukseen. Ruumiinavauksessa Michaelilla todettiin olleen myös sydänlihassairaus ja rasvamaksa.

Ilta Sanoma
dimanche 25 juin 2023 11:00:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.