Sämpylät sopivat nautittavaksi esimerkiksi salaatin tai keiton kanssa. Ne ovat myös hyvä lisuke raskaampien ruokien kanssa ja maistuvat erinomaiselta tuoreena ja lämpimänä pienen voinokareen kera. Helpot sämpylät voi valmistaa kotona yksinkertaisella ohjeella.
Alla olemme jakaneet ohjeen, jota seuraamalla valmistat helpot sämpylät kotona. Valmiit sämpylät voi pakastaa tai nauttia tuoreeltaan.
Ainekset:
0,5 l vettä
1 ps kuivahiivaa
10-11 dl sämpyläjauhoja
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
Ohje:
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita mukaan kuivahiiva.
2. Lisää mukaan hunaja ja suola.
3. Alusta mukaan jauhot vähitellen ja lisää mukaan öljy alustamisen lopussa.
4. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia liinan alla.
5. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa se paloiksi.
6. Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota vielä hetki.
7. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Meillä kotona (@meillakotona_fi) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Saara (@viimeistamuruamyoten) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Jasmin | Simple & Colorful Food (@jasminvilhelminaeats) jakama julkaisu
Artikkeli Helpot sämpylät kotona: pakasta tai syö tuoreena julkaistiin ensimmäisen kerran sivustolla Uutisankka.com.