Radio Pooki

Perinteisen juhannusjuuston valmistus vaatii aikaa

Radio Pooki - logo Radio Pooki 22.06.2023 18:24:21 Kalle-Kari Leppäjärvi
Perinteisen juhannusjuuston valmistus vaatii aikaa

Oulun seudun perinneherkun valmistamisessa meitä ohjeistaa Mirja Heikkilä.

Juhannusjuusto

6 l täysmaitoa (tilalta tai vanhanajan maitoa)

1 rkl juustonjuoksutinta

0,5 tl suolaa

Lämmitä 5 l maitoa kattilassa kädenlämpöiseksi. Nosta kattila liedeltä ja lisää juustonjuoksutin nopeasti sekoittaen. Sekoita nopeasti.

Anna juoksettua lämpimässä 30-40 minuutin ajan.

Tee juustomassaan ristikkäiset viillot. Kuumenna juustokeitto kiehuvaksi ja sekoita varovasti.

Keitä juustokeittoa pienellä lämmöllä 6-8 tunnin ajan, kunnes juusto ja hera muuttuvat punertaviksi. Lisää loppu maito keittämisen loppupuolella. Lisää halutessasi suola valmiiseen juustokeittoon.

Tarjoile kylmänä. Juustokeitto säilyy jääkaapissa monen päivän ajan ja sitä voi pakastaakin.

Mirja Heikkilää haastattelee Kalle-Kari Leppäjärvi.

jeudi 22 juin 2023 21:24:21 Categories: Radio Pooki

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 LI-V6.3.2.1497

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.