Grillipizza on mitä mainiointa mökkiruokaa.
Kesällä monikaan ei malta olla sisätiloissa, ei edes kokkailun ajan. Tästä syystä grillipizza on mitä mainioin vaihtoehto mökkiruokailuun.
Lue myös: Tämä resepti nostaa suolaiset pannarit uudelle tasolle - täydellistä juhannusruokaa
Pohjan on hyvä olla tarpeeksi ohut, ja halkaisijaltaan se saisi olla maksimissaan 20 cm.
On myös tärkeää pitää täytteiden määrä maltillisena, jotta pizza paistuu tasaisesti ja se on helppo siirtää grilliltä lautaselle. Myös pohjan hyvä jauhottaminen auttaa siirtelyyn.
Jos teet useamman pizzan, täytä ne yksi kerrallaan, jotta täytteet eivät ehdi vetistää pohjaa, kun se vasta odottaa grilliin pääsyä.
Paista pizzat kuvun alla, jotta lämpö riittää myös täytteiden kypsentämiseen. Ritilällä ja kuvuttomassa avogrillissä hyvä vaihtoehto on paistaa pelkkä pizzapohja molemmilta puolilta kypsäksi ja täyttää pizza vasta lautasella.
Täytä pizza esimerkiksi artisokalla, paprikalla, herkkusienillä ja kirsikkatomaateilla. Hyvää tomaattikastiketta ja juustoraastetta ei sovi unohtaa.
Pizzan täytteissä vain mielikuvitus on rajana!
Tästä taikinasta riittää kolmeen grillipizzaan.
Grillipizza on mitä parhain mökkiruoka!
Artikkeli Grillipizza maistuu mökillä - näillä vinkeillä onnistut joka kerta on julkaistu aiemmin Newsner Suomi.