Talvinen suosittelee kokeilemaan kuivamausteseoksia grilliruokien maustamiseen.
Jouni Talvisen juhannuksen ruokavinkit
Kanankoipia ja uusia perunoita tillivoilla: kuivaa kanat ja esikypsennä uunissa 175°c noin 30-40 minuuttia. Jäähdytä kanat ja lisää kuivamauste pintaan. Grillaa rauhassa, kunnes nahka rapeutuu.
Kastike: turkkilainen jogurtti, suolaa, hunajaa, tuorekurkkua ja kerkkäsuolaa.
Raparperia kuorittuna, sokeria pintaan, kääri pekoniin ja grillaa.
Kuivamauste (kanalle ja hampurilaisiin)
100 g suolaton curry
100 g paprikajauhe
100 g puhdistamaton suola (hieno)
5 g Valkopippuri
Kerkkäsuola (kalalle, kanalle, kasviksille ja graavaukseen)
2 dl kuusenkerkkiä (kerätäkseen täytyy olla maanomistajan lupa)
1 dl hienoa suolaa
Tehosekoittimessa hienoksi ja kuivaamaan uunipellille 3-4 päivää
Keittiömestaria ja vuoden 2013 Grillimaisteria Jouni Talvista haastattelee Kalle-Kari Leppäjärvi.