Someaktivistina tunnettu Miisa Nuorgam saa tuta monenlaisia vastaanottoja kannanotoilleen.
Miisa Nuorgam tunnetaan aktiivisesta urastaan e-urheilun parissa, Diili-ohjelman kilpailijana sekä sosiaalisen median vaikuttajana. Hän on vuosien mittaan puhunut julkisesti muun muassa naisten kokemasta seksismistä erityisesti pelialalla, vähemmistöjen oikeuksista sekä neuropsykologisista haasteistaan.
Nuorgam kertoo ADHD-podcastin tuoreessa jaksossa epäilleen jo vuosien ajan sairastavansa aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriö ADHD:ta. Nuorgam kertoo aloittaneensa diagnoosiprosessin, mutta prosessi on edelleen kesken.
- Tilanne on se, että aloitin sen [prosessin], kun asuin vielä Tampereella, mutta nyt kun olen muuttanut Helsinkiin, niin minun täytyy aloittaa se alusta, Nuorgam naurahtaa jaksossa.
Nuorgam kertoo puhuneensa ADHD-piirteistään muutaman vuoden ajan sosiaalisen median tileillään. Palautteen hän kertoo olleen pääsääntöisesti hyvää, vaikkei hänellä ole diagnoosia.
- Olen saanut tosi paljon vanhemmilta viestiä, joilla on nepsy-lapsia [neuropsykologisia vaikeuksia omaavia], että 'aijaa, hei lapseni on juuri tällainen samanlainen, en ole tiennyt, että tuo on se kela, jota siellä päässä käy läpi', Nuorgam muistelee saamaansa palautetta.
- Se on musta ihanaa, ei tuohon tarvitse mitään diagnoosia, että voi helpottaa perheitä ymmärtämään omia perheenjäseniään, somevaikuttaja jatkaa.
Vaikka neuropsykiatrisista aiheista puhuttaessa Nuorgam on saanut osakseen pääasiassa positiivista palautetta, joutuu sosiaalisessa mediassa aktiivisesti ajatuksistaan kertova Nuorgam miettimään tarkasti, mitä jakaa sosiaalisen median tilillään. Hänen Instagram-tilillään on yli 30 000 seuraajaa, joten hänen liikkeitään seuraavat lukuisat silmäparit.
- Pitää miettiä tosi tarkkaan, mitä jakaa itsestään ja menemisistään, somevaikuttaja toteaa.
Hän toteaa jaksossa, ettei voi kertoa ajankohtaisesti tarkkaan esimerkiksi omaa sijaintiaan, vaan hän voi kertoa vasta jälkikäteen, missä on ollut.
- Siihen liittyy sellaisia oikeusprosesseja ja muita tällaisia, jotka ovat tällaisen aktivisti-ihmisen elämän haittapuolia, että ihmiset haluavat tappaa, Nuorgam tokaisee.
Nuorgam kertoo puhuneensa aktiivisesti muun muassa saamelaisiin liittyvistä asioista, pelimaailmassa esiintyvästä seksismistä sekä länsimaiden harjoittamasta kolonialismista.
Hän kertoo yllättyneensä, kuinka vihamielisesti ihmiset suhtautuvat erityisesti kolonialismiin liittyvästä puheesta.
- Kun puhuu kolonisaatiosta, ja länsimaiden harjoittamasta kolonisaatiosta nykyäänkin, ja ylipäätään syrjinnästä, niin siinä saa vihaa, se on yllättänyt.
Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.
?Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 9.11.2023.
Lue myös: Tuntematon nainen tylytti ADHD-lapsen äitiä kaupassa - sai äidin romahtamaan täysin
Lue myös: Tunnetko jonkun, jolla on ADHD? Vaikutukset ihmiseen selvästi luultua suuremmat
Lue myös: Miltä ADHD tuntuu? Aikuisten kertomukset aukaisevat silmiä
Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.