Perinteinen klassikkojälkkäri eli mansikkatäytekakku sopii juhlaan kuin juhlaan ja se maistuu erityisen hyvältä kesällä. Esimerkiksi synttäreille tai rippijuhliin sopiva kakku valmistuu yksinkertaisella ohjeella.
Alla olemme jakaneet perinteisen kakun ohjeen. Seuraa tätä ohjetta ja valmista herkullinen mansikkatäytekakku juhliin.
Ainekset pohjaan:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa tai mehua kostutukseen.
Täyte:
3,3 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 l tuoreita mansikoita
1-2 dl mansikkahilloa
Kakun päälle:
Tuoreita mansikoita
Purkki kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
Ohje:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne vaahtoon.
3. Kaada taikina halkaisijaltaan 23 sentin korppujauhotettuun vuokaan.
4. Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia.
5. Kumoa pohja ja leikkaa kolmeen osaan. Kostuta levyt maidolla tai mehulla.
6. Vaahdota kerma, mausta ja halkaise mansikat.
7. Sivele pohjalle mansikkahilloa, kermavaahtoa ja mansikoita. Aseta kakkulevy päälle ja toista prosessi. Sivele kansi kermavaahdolla.
8. Vatkaa kerma ja sokeri ja pursottele kakun päälle ja reunoille haluamallasi tavalla. Asettele mansikoita kakun päälle koristeeksi.
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Paula (@feetu03) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Piia (@hurmaavatkakut) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Käyttäjän @heltsuu_ jakama julkaisu
Artikkeli Perinteinen mansikkatäytekakku kesän juhliin: tällä ohjeella onnistut julkaistiin ensimmäisen kerran sivustolla Uutisankka.com.