Intialaisperäinen naanleipä on monen herkku ja sitä voi syödä niin keittojen lisukkeena kuin sinällään herkullisten täytteiden kanssa. Naan leipä ohje on helppo ja yksinkertainen, joten se onnistuu myös aloittelijoilta.
Alla olemme jakaneet näppärän naan leipä ohjeen, jolla onnistut aina. Tätä ohjetta voi halutessaan muokata lisäämällä taikinaan yrttejä tai ripottelemalla päälle seesaminsiemeniä.
Ainekset:
2 dl turkkilaista jogurttia
7 dl vehnäjauhoja
50 g voita sulatettuna
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
halutessasi yrttejä, kuten basilikaa tai rosmariinia
Ohje:
1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja jogurtti (ja mahdolliset yrtit).
2. Lisää mukaan jauhot ja voisula samalla sekoittaen.
3. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
4. Jaa taikina 10 osaan ja taputtele naan leivät pellille paksuiksi soikioiksi. Leivät eivät mahdu yhdelle pellilliselle, joten joudut paistamaan ne useammassa osassa.
5. Paista 275 asteessa noin 5-6 minuuttia.
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Elina Innanen (@chocochili) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Irina Pelkkala (@irinapelkkala) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Saispa lisää | Anna (@saispalisaa) jakama julkaisu
Artikkeli Naan leipä ohje intialaisperäisen naanleivän valmistamiseen kotona - helppo! julkaistiin ensimmäisen kerran sivustolla Uutisankka.com.