Tekoälyn kehityksen kiihtyessä teknologiaan liittyvät asiat ovat Jarno Limnéllin mukaan jatkossa yhä kiinteämpi osa niin kansallista kuin kansainvälistäkin politiikkaa.
Kokoomuksen kansanedustaja, sotatieteiden tohtori ja Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti Jarno Limnéll sanoo, että sille, miksi teknologia nousi Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin Suomen-vierailun teemaksi on syynsä.
"Teknologia on jo nyt yksi tyypillisimmistä Venäjän vaikuttamiskeinoista. Jos sähköverkko, maksuliikenne tai sairaalapalvelut eivät yllättäen toimi, sillä on merkitystä meidän kaikkien arkeen. Tekoäly oli puolestaan yksi viime kuussa pidetyn G7-maiden Hiroshiman huippukokouksen tärkeimpiä teemoja.Teknologiaa ja innovaatioita voidaan käyttää hyvään tai pahaan", hän kommentoi Puheenvuoron blogissaan.
Tekoälyn kehityksen kiihtyessä teknologiaan liittyvät asiat ovat Limnéllin mukaan jatkossa yhä kiinteämpi osa niin kansallista kuin kansainvälistäkin politiikkaa.
"Teknologian ja tekoälyn kehitykseen liittyy suuri määrä uhkia, jolloin turvallisuus ja eettiset periaatteet on syytä pitää vahvasti mukana."
Limnéll uskoo, että tässä kehityksessä on Suomen tämän vuosikymmenen suurin mahdollisuus. Teknologisen 6G-yhteistyön syventäminen Suomen ja Yhdysvaltojen välillä on hänen mukaansa merkittävä asia demokratian, turvallisuuden ja eettisyyden edistämiselle.
"Se on hyvä askel meille ja osaamisemme arvostamiselle. Kun teknologia nousee yhä enemmän kansainvälisen politiikan keskiöön, Suomessa kannattaa olla valmiina. Kyse on turvallisuutemme ohella tämän vuosikymmenen merkittävimmästä kilpailukykymme edistämisen, kansainvälisen yhteistyön ja osaamisemme hyödyntämisen mahdollisuudesta."