Ruskeakastike on helppo ja nopea valmistaa ja se sopii muun muassa liharuokien ja pastan kaveriksi. Tämä kastike luonnistuu myös aloittelevalta kokilta. Ruskean kastikkeen valmistamiseen menee vain noin 20 minuuttia.
Alla olemme jakaneet yksinkertaisen ohjeen ruskean kastikkeen valmistamiseen.
Ainekset:
0,5 sipuli
75 g voita
0,5-1 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kermaa
rouhittua mustapippuria
Ohje:
1. Hienonna sipulit ja kuullota ne voissa.
2. Sulata voi ja lisää siihen vehnäjauho. Ruskista miedolla lämmöllä ja sekoita, kunnes seos muuttuu ruskeaksi.
3. Lisä kerma mukaan samalla vatkaten. Anna kastikkeen kiehua.
4. Lisää mukaan hienonnettu sipuli ja mustapippuri.
5. Tarjoile liharuokien, pastan tai perunoiden kassa.
Vinkki! Voit lorauttaa mukaan myös lihalientä desin verran maun lisäämiseksi.
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Käyttäjän @punaistenlappujenmetsastaja jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Piia Petäjäjärvi (@saaristonmartta) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Ruokasirkusta (@ruokasirkusta) jakama julkaisu
Artikkeli Ruskeakastike sopii liharuokien kanssa syötäväksi: tällä ohjeella onnistut julkaistiin ensimmäisen kerran sivustolla Uutisankka.com.