Kotoisa kotikalja sopii niin joulupöytään kuin kesällä vaikka grilliruokien parissa nautittavaksi. Juhannus on kulman takana ja kotikaljan voi valmistaa vaikka mökkireissua varten.
Kotikalja valmistuu yksinkertaisella ohjeella, eikä sinun tarvitse olla kokenut jauhopeukalo pyöräyttääksesi kotikaljat valmiiksi kotona. Alla olevaa ohjetta seuraamalla onnistut.
Ainekset:
1 kg sokeria
6 dl mallasta
0,5 tl hiivaa
vettä
Ohje:
1. Kiehauta 5 litraa vettä ja sekoita mukaan mallas ja sokeri, kunnes ne liukenevat. Anna hautua.
2. Lisää vielä 10 litraa kylmää vettä, jotta vesi muuttuu haaleaksi ja lisää sitten hiiva.
3. Anna käydä noin 1-2 vuorokautta ja siivilöi sakat pois.
4. Pullota kotikalja ja säilytä kylmässä vielä noin vuorokausi.
Muista varata paineenkestävät pullot, sillä kalja jatkaa käymistään vielä viilenemisen jälkeen.
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Yle Stro?mso? (@ylestromso) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Minna Rantala (@minneli_rantala) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Suvi Julkunen (@suvi.marianna) jakama julkaisu
Artikkeli Kotoisa kotikalja valmistuu yksinkertaisella ohjeella: näin teet sen julkaistiin ensimmäisen kerran sivustolla Uutisankka.com.