STT

Lentokenttäjuna suistui kiskoilta Ruotsissa, kaksi vietiin sairaalaan

STT - logo STT 27.05.2023 09:02:04 STT
Arlandan lentokenttä sijaitsee noin neljänkymmenen kilometrin päässä Tukholmasta Uppsalan suuntaan. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

TT

Ruotsissa Arlandan lentokentälle Tukholmassa liikennöivä juna on suistunut kiskoilta varhain tänä aamuna, kertovat viranomaiset. Kaksi ihmistä on viety onnettomuuspaikalta sairaalaan ambulanssilla.

Poliisin mukaan tiedossa ei ole, että kukaan olisi loukkaantunut vakavasti.

- Tässä kävi todella hyvin, koska juna oli vielä neljän kilometrin päässä Arlandasta, eikä se normaalisti ala vielä silloin jarruttaa, kertoi poliisin edustaja Mikael Pettersson Aftonbladet-lehdelle.

Pohjoisen suuntaan matkalla ollut juna suistui kiskoilta hieman ennen puolta viittä paikallista aikaa.

Pelastuspalvelun mukaan kaksi junan vaunuista on suistunut kiskoilta, mutta juna ei ole kaatunut.

- Olimme matkalla Arlandaan, kun se tapahtui. Äkkiä juna alkoi täristä ja vauhti hidastui. Noin minuutin kuluttua se pysähtyi, ja näimme savua, kertasi junassa ollut mies Aftonbladetille.

- Olemme kunnossa, mutta pelästyneitä. Minulla oli kuusikuukautinen vauva sylissäni kun onnettomuus tapahtui, mutta onneksi kaikki kävi hyvin, hän jatkoi.

Poliisin mukaan junassa oli 67 matkustajaa. Heidät kaikki on evakuoitu junasta

Junaliikenne Arlandaan on poikki onnettomuuden vuoksi. Aftonbladetin mukaan kaikki Tukholmasta pohjoiseen lähtevät kaukojunat on niin ikään toistaiseksi peruttu. Arviota siitä, milloin junaliikenne palaa normaaliksi, ei aamulla ollut.

samedi 27 mai 2023 12:02:04 Categories: STT

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.