Uunilohi on monen suomalaisen herkkuruoka. Uunilohen voi valmistaa myös kiireisen päivän päätteeksi uunissa samalla, kun valmistat perunat, perunamuussin tai riisin kalan kaveriksi.
Uunilohi valmistuu helpolla ja yksinkertaisella ohjeella. Myös aloittelijat voivat pyöräyttää uunilohen ja alla jakamaamme ohjetta noudattamalla onnistut aina.
Ainekset:
1 kirjolohifilee
0,5 tl sitruunapippuria
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
2,5 dl ruokakermaa
Ohje:
1. Huuhtele filee ja poista nahka ja ruodot.
2. Voit leikata fileen pienemmäksi halutessasi.
3. Laita fileet uunivuokaan.
4. Ripottele pinnalle pippurit ja suola.
5. Kaada ruokakerma vuokaan.
6. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Tarjoile uunilohi esimerkiksi keitettyjen perunoiden, perunamuussin tai riisin kanssa. Lirauta halutessasi lohen päälle vielä sitruunamehua.
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Sanna Kekalainen Ruokatoimittaja | Arkiruokaa | Herkkuja (@sannakekalainen) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön HS - Helsingin Sanomat (@helsinginsanomat) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Mika Rampa (@perinneruokaaprkl) jakama julkaisu
Artikkeli Uunilohi perunoilla tai riisillä on proteiinipitoinen ja terveellinen ateria: ohje! julkaistiin ensimmäisen kerran sivustolla Uutisankka.com.