Sport Content

Rallin SM-sarjassa tehtiin upeaa historiaa - "Sanattomaksi vetää"

Sport Content - logo Sport Content 20.05.2023 22:01:55 Sport Content

Rallin yleiskilpailun voittajalistaukseen nimensä vuoden 2023 kohdalle kirjoitti Lauri Joona, joka otti samalla ensimmäisen yleiskilpailun voittonsa SM-sarjassa.

Lauantai-aamun ensimmäiselle erikoiskokeelle lähdettiin SM1-luokan osalta Teemu Asunmaan komennossa. Asunmaa kärsi kuitenkin aura-auton roolistaan teiden puhdistuessa takaa tuleville ja joutuikin antautumaan heti päivän ensimmäisellä, kun Joona otti kärkipaikan haltuunsa.

Joona piti kärkipaikan huoltoon saakka viidennen erikoiskokeen hitaasta rengasrikosta huolimatta. Kaksikko kävi vielä huollon jälkeiselläkin kolmen erikoiskokeen lenkillä tiukkaa sekuntikamppailua viimeiselle erikoiskokeelle saakka, mutta lopulta Joona otti ansaitun voiton 5,8 sekunnin erolla Asunmaahan.

- Ei voi muuta sanoa kuin kiitos kaikille sponsoreille, tämä on hienoa. Sanattomaksi vetää. Ainakin tuloksellisesti meidän paras kisa ikinä, olen todella tyytyväinen, Joona fiilisteli voittoa viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Kaksi edellistä kilpailua voittanut Jari Huttunen ajoi kolmanneksi, eroa Joonaan kertyi maalissa 11 sekuntia.

Pisteissä Asunmaa säilytti luokkajohdon kakkossijasta huolimatta, Joona nousi toiseksi ja neljänneksi ajanut Juha Salo putosi sijan verran kolmanneksi. Huttunen on neljäntenä, kaksi pistettä Saloa perässä.

Rallin SM-sarja jatkuu vajaan kuukauden kuluttua 16.-17.6. Joensuussa, jossa ajetaan SM Itärallin 60-vuotisjuhlakisa.

Lähde: Ralli SM tiedotus. Kuva: Taneli Niinimäki

dimanche 21 mai 2023 01:01:55 Categories: Sport Content