Tuoreen leivän tuoksua kotiin saat hiivaleivällä. Helppo hiivaleipä valmistuu yksinkertaisella ohjeella, jonka seuraaminen onnistuu myös aloittelijoilta.
Tuoreen leivän voi tarjoilla voin kanssa. Leivän voi halutessaan siivuttaa ja pakastaa myöhempää käyttöä varten. Kokeile alla olevaa ohjettamme hiivaleivän valmistamisessa.
Ainekset:
5 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
13 dl hiivaleipävehnäjauhoja
Ohje:
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää hunaja ja suola.
3. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa.
4. Lisää loput jauhoista hitaasti ja lopuksi oliiviöljy.
5. Alusta, kunnes irtoaa kulhon reunoista.
6. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
7. Leivo taikinasta kaksi leipää ja nosta leivinpaperille uunipellille.
8. Anna kohota hetki.
9. Viillota pinta ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Marja Kyy (@marjakyy) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Erika Koike | visualisti (@koike.erika) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Käyttäjän @katariina.introduces.finland jakama julkaisu
Artikkeli Tuoreen leivän tuoksua kotiin: valmista hiivaleipä helpolla ohjeella julkaistiin ensimmäisen kerran sivustolla Uutisankka.com.