Ilta Sanoma

Kemijärveläiset lounasravintolayrittäjät kertovat muun muassa Teboilin erikoisesta yhteydenottokulttuurista.

Kahvila- ja lounastoiminta on monen Teboil-yrittäjän taloudellinen kivijalka. Kuvituskuva.

Kahvila- ja lounastoiminta on monen Teboil-yrittäjän taloudellinen kivijalka. Kuvituskuva. Kuva: Emil Bobyrev

Kemijärven Teboilin tiloissa kolme vuotta toimineen lounasravintola Mokkatuvan yrittäjäpariskunta kertoo Koti-Lappi -lehdelle Oy Teboil Ab:n yrityskulttuurista ja tavoista toimia.

Maininnat ovat kiintoisia, sillä Ukrainan sodan myötä otsikoihin ennennäkemättömästi noussut Oy Teboil Ab on pyrkinyt viestinnässään muun muassa aktiivisesti häivyttämään yhtiön sataprosenttista venäläistaustaa ja korostamaan päin vastoin suomalaisuutta sekä asemien yrittäjävetoisuutta.

Lue lisää: Yle: Teboililla maksaminen vaikeutuu -?taustalla riskiarvio

- Emme ole Teboil-huoltoasemakauppiaita ja olemme vain vuokralla kiinteistössä, joten emme tiedä organisaation toiminnasta kovin paljon. Meille kerrottiin alussa, että yhtiön suuret linjat vedetään omistajamaassa Venäjällä, ja pienemmistä asioista päätetään Suomessa, Mokkatuvan yrittäjät Tanja ja Petteri Torvi kertovat.

Torvet lopettivat yritystoimintansa Teboilin tiloissa yhteistyövaikeuksien myötä.

Yhteydenpito suuren organisaation kanssa oli Torvien näkökulmasta kankeaa ja hidasta, minkä ohella Teboil lakkasi myös vastaamasta toivottuihin yhteydenottopyyntöihin.

Lue lisää: Teboilin brändi on nyt täysin kuralla - uunituoreessa tutkimuksessa Suomen huonoin tulos

Torvet kertovat, ettei edes kiinteistön tavanomaisen huollon vaatima yhteydenpito vuokranantajaan toiminut, minkä myötä luottamus Teboiliin katosi loputa kokonaan.

- Meille on luvattu monta kertaa, että asiat etenevät, viimeksi elokuussa. Lupaukset eivät kuitenkaan ole toteutuneet, emmekä voi jäädä odottamaan loputtomiin. On harmittanut, että luodaan uskoa ja toivoa, mutta puheille ei ole katetta, Tanja Torvi sanoo lehdelle.

Oy Teboil Ab ei vastannut Ilta-Sanomien yhteydenottopyyntöön.

Ilta Sanoma
mardi 1 novembre 2022 12:29:00 Categories: Autot Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.