Ilta Sanoma

Mikä on sähkölaskujen kipuraja ja riittäkö valtion vastaantulo sähkön kuluttajahinnoissa? Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) arvioi HAAPALA-TV:ssä kello 10.45, miten kova alkava talvi suomalaisilla on edessä.

Kansalaisille alkaa tipahdella näinä aikoina uusia, moninkertaisia sähkölaskuja aikaisempiin verrattuina.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) varoitti lauantaina Kalevan haastattelussa sähköyhtiöitä rahastamasta sähkön hinnalla, varsinkin kun valtio tukee kuluttajia sähkön hinnannousulta

- Lintilä on taatusti seurannut sähköyhtiöiden tilannetta. Ainakin hän on kertonut suhtautuvansa sapekkaasti, jos jakeluyhtiöt maksavat kaiken päälle vielä johtajilleen bonuksia, HAAPALA-TV:n vetäjä, politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala sanoo.

- Muutenkin on hyvä kuulla, mikä on Lintilän kauhuskenaario tulevista kuukausista, kun talvi alkaa painaa päälle.

Lintilä on HAAPALA-TV:n suorassa haastattelussa kello 10.45.

Joulu-huhtikuussa sähkön arvonlisävero lasketaan 24 prosentista kymmeneen prosenttiin. Yli 2?000 euron sähkölaskuista voi tehdä sähkövähennyksen tammi-huhtikuulta. Lisäksi tulee erillinen sähkötuki.

- Mutta riittääkö tämäkään? Ja miten käy, jos Olkiluoto 3:n ongelmat jatkuvat, eikä se pääsisikään aloittamaan tuotantoa joulukuun lopulla? Joudutaanko sähköä sittenkin säännöstelemään?

Lintilä on nykyhallituksessa istunut koko ajan, osan aikaa myös valtiovarainministerinä.

- Lintilältä täytyy kysyä, näkeekö hän EU:n ennallistamisasetuksen käsittelyn johtavan hallituskriisiin. Ja saako keskusta ja Sdp sovun maastapoistumisverosta.

- Ja miltä ylipäätään tuntuu istua hallituksessa, joka on ottanut silmittömästi uutta velkaa? Kaipa Lintilääkin hirvittää kepun kannatus. Jotkut ennakoivat, että eduskuntaryhmästä jää kolmannes valitsematta huhtikuun vaaleissa, Haapala toteaa.

HAAPALA-TV on viikoittainen politiikan ajankohtainen suora haastatteluohjelma. Haastattelun tallenne on nähtävissä Ilta-Sanomien verkkosivuilla

Edellinen HAAPALA-TV:n vieras oli kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Elina Valtonen. Haastattelun tallenteen voit katsoa alla olevan jutun linkistä.

Ilta Sanoma
mardi 1 novembre 2022 10:00:00 Categories: Ilta Sanoma Politiikka

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.