Ilta Sanoma

Aito Iskelmä -kanavalta kuukausi sitten lähtenyt Kimmo Vehviläinen palaa Minna Kuukan juontajapariksi 12 vuoden tauon jälkeen

Viimeksi Kimmo Vehviläistä kuultiin Aito Iskelmä -kanavan aamushow'ssa.

Viimeksi Kimmo Vehviläistä kuultiin Aito Iskelmä -kanavan aamushow'ssa. Kuva: Aleksi Jalava

Radio Novan Aamu saa uuden juontajan, kun Kimmo Vehviläinen astuu Aki Linnanahteen saappaisiin. Radio Nova ja Linnanahde tiedottivat eilen maanantaina, että Linnanahteen lähes seitsemän vuoden pesti Suomen kuunnelluimmaksi nousseen aamuohjelman juontajana päättyy marraskuun lopussa.

Tämä tarkoittaa, että radion ja tv:n konkari Vehviläinen tekee kahdentoista vuoden jälkeen paluun Radio Novaan. Hänen juontajaparinsa on Minna Kuukka. Vehviläisen ja Kuukan ensimmäinen yhteinen lähetys kuullaan 1. joulukuuta.

Todellisuudessa lähetys ei ole parivaljakon ensimmäinen. Kuukka ja Vehviläinen juonsivat aikoinaan yhdessä Radio Novan aamushow'ta vuosina 2008-2010. Kaksikon yhteinen ohjelma alkaa nyt siis uudelleen, kun Aki Linnanahde ilmoitti lopettavansa aamuradiossa.

Lue lisää: Yllätyspäätös: Aki Linnanahde lopettaa Radio Novan aamuohjelmassa

Vehviläinen on paluusta luonnollisestikin innoissaan.

- Radioesiintyjänä kieltämättä hivelee ajatus, että kun sanoo mikrofoniin "Hyvää huomenta, Suomi", niin koko Suomi myös kuulee. Onhan kyseessä kuitenkin Suomen suurin aamushow, hän sanoo tiedotteessa.

Vehviläinen ja Kuukka juonsivat Radio Novan aamushow'ta viimeksi toissa vuosikymmenellä.

Vehviläinen ja Kuukka juonsivat Radio Novan aamushow'ta viimeksi toissa vuosikymmenellä. Kuva: Tuomas Marttila

Vehviläinen kehuu juontopariaan, joka hänen mukaansa löytää asiasta kuin asiasta inhimillisen näkökulman ja toimii usein myös järjen äänenä.

- Minna Kuukan tyylitaju on pettämätön, koska hän ymmärtää milloin naureskellaan ja milloin vakavoidutaan. Meillä on aamussa mahtava tiimi.

Myös Minna Kuukka hehkuttaa vanhan konkarin paluuta.

- Aloitin aikoinaan Kimmon kanssa aamutaipaleeni radiossa, enkä keksi kenen kanssa mieluummin sitä nyt jatkaisin. Kimmo on heittämällä yksi Suomen ammattimaisimmista radiontekijöistä, hän kehuu.

Eipä tiennyt Vehviläinen, mitä tulevaisuus toisi tullessaan, kun hän painoi valkolakin päähänsä vuonna 1991.

Mies on kertonut IS:lle, että lukio ei mennyt aivan putkeen, mutta abivuonnaan hän päätti hakea oikeustieteelliseen.

- Koska juristit tienaavat hyvin, Vehviläinen perusteli valintaansa.

Lopulta sisäänpääsy yliopistoon ei ollut lähelläkään.

Vehviläinen päätti seuraavana vuonna hakea Helsingin yliopistoon opiskelemaan itselleen paljon mieluisempaa ainetta: psykologiaa.

- Olin todella kiinnostunut aiheesta ja ajattelin, että minusta tulee kuuluisa psykologi. Pääsin kouluun ja ehdin opiskella vuoden verran. Sitten näin pienen lehti-ilmoituksen, jossa etsittiin radioteknikkoa ja dj:tä kesätöihin, hän kertoi IS:lle viime vuonna.

Lue lisää: Juontaja Kimmo Vehviläisestä piti tulla kuuluisa psykologi, mutta ilmoitus sanomalehdessä pisti suunnitelmat uusiksi - unelmatyö löytyi sattumalta

Pian Vehviläinen löysi itsensä studiosta ja ihastui radiomaailmaan täysin. Psykologian opinnot jäivät ja mies onkin työskennellyt radiossa 1990-luvulta saakka.

Vehviläinen teki töitä Sanomatalossa 12 vuotta, ensin Radio Aallossa ja sitten vuodesta 2019 Aito Iskelmällä.

Tätä ennen hän teki 14 vuoden uran Radio Novalla.

Perjantaina 30. syyskuuta 2022 kuultiin viimeinen Vehviläisen ja Elina Otsalan juontama Aito Iskelmän aamushow. Parivaljakko ehti juontaa ohjelmaa vuoden ajan.

Vehviläinen on nähty myös tv:ssä. Hän osallistui Selviytyjät Suomi -sarjaan vuonna 2018 ja on juontanut muun muassa Big Brotheria.

Ilta Sanoma
mardi 1 novembre 2022 09:34:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.