Ilta Sanoma

Lomakeskus ei kertonut, kuinka monta ihmistä alueella oli sulkuhetkellä.

Paikalliset viranomaiset kaikkialla Kiinassa ovat jatkaneet nopeiden ja äärimmäisten toimenpiteiden käyttöä koronaviruksen leviämis­mahdollisuuksien vähentämiseksi.

Paikalliset viranomaiset kaikkialla Kiinassa ovat jatkaneet nopeiden ja äärimmäisten toimenpiteiden käyttöä koronaviruksen leviämis­mahdollisuuksien vähentämiseksi. Kuva: Reuters

Shanghain Disney-lomakeskus keskeytti maanantaina äkillisesti toimintansa noudattaakseen Kiinan tiukkoja koronaviruksen ehkäisytoimenpiteitä ja esti vierailijoita poistumasta alueelta, uutistoimisto Reuters kertoo.

Lomakeskus ilmoitti paikallista aikaa hieman ennen keskipäivää sulkevansa välittömästi alueen Disneyland-teemapuiston ja sitä ympäröivät alueet noudattaakseen koronarajoituksia.

Shanghain hallitus kertoi virallisella WeChat-tilillään, että keskus estää ihmisiä pääsemästä sisään tai poistumasta, ja että kaikkien alueella olevien vierailijoiden on odotettava koronatestinsä tuloksia ennen kuin he voivat poistua.

Lisäksi kaikkien, jotka olivat vierailleet puistossa 27. lokakuuta lähtien, olisi tehtävä kolme koronatestiä kolmen päivän aikana, hallitus sanoi.

Sosiaalisessa mediassa ihmiset kertoivat, että teemapuisto jatkoi huvipuistolaitteiden pyörittämistä sulun aikana.

Kiinan turvallisuusviranomaisia valvomassa sulkutoimia.

Kiinan turvallisuusviranomaisia valvomassa sulkutoimia. Kuva: SOCIAL MEDIA / Reuters

Lomakeskus oli lauantaina ilmoittanut aloittaneensa toimintansa vähennetyllä työvoimalla noudattaakseen koronatoimenpiteitä. Shanghain alueella raportoitiin sunnuntaina kymmenestä paikallisesti tarttuneesta koronatapauksesta, joista kaikki olivat oireettomia.

Lomakeskus oli aiemmin tänä vuonna suljettuna yli kolme kuukautta Shanghain koronasulku­toimenpiteiden vuoksi.

Keskus suljettiin kahdeksi päiväksi myös viime vuoden marraskuussa. Tuolloin jumiin jäi yli 30?000 vierailijaa, jotka viranomaiset olivat määränneet testattavaksi koronaviruksen jäljitysharjoituksessa.

Kiinan Weibo-alustalla maanantaina liikkuneet videot vaikuttivat näyttävän ihmisten ryntäävän puiston porteille, jotka kuitenkin olivat jo lukittuna. Lomakeskus ei kertonut Reutersille, kuinka monta kävijää sisällä oli.

Paikalliset viranomaiset kaikkialla Kiinassa ovat jatkaneet nopeiden ja äärimmäisten toimenpiteiden käyttöä koronaviruksen leviämis­mahdollisuuksien vähentämiseksi. Maa seuraa edelleen äärimmäisen tiukkaa nollatoleranssi­lähestymistapaa koronavirus­tartuntojen suhteen.

Ilta Sanoma
mardi 1 novembre 2022 07:59:00 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.