Ilta Sanoma

Silta oli ollut suljettuna useita kuukausia korjaustöiden takia. Se otettiin uudelleen käyttöön, vaikka turvallisuustodistus puuttui.

Intiassa sunnuntaina tapahtunut siltaromahdus Gujaratin osavaltiossa tallentui valvontakameran videolle.

Video on nähtävissä artikkelin yläosassa olevalla videolla. Video voi järkyttää herkimpiä.

Ainakin 141 ihmistä kuoli sunnuntaina, kun Machhu-jokea ylittävä riippusilta petti ihmisten jalkojen alta.

Kuolonuhrien määrän pelätään nousevan edelleen, sillä kymmeniä ihmisiä hoidetaan edelleen sairaaloissa. Reutersin mukaan kuolleiden joukossa on myös lapsia.

Viranomaisten mukaan Machhu-joen yli kulkevalla liki 150 vuotta vanhalla riippusillalla tai sen läheisyydessä saattoi olla lähes 500 uskonnolliseen juhlaan osallistunutta ihmistä, kun sillan rakenteet antoivat myöten.

Kuva: Sam Panthaky / AFP

Silta oli ollut suljettuna useita kuukausia korjaustöiden takia. Se otettiin uudelleen käyttöön viime viikolla siitä huolimatta, että silta ei ollut saanut turvallisuustodistusta remonttinsa jälkeen.

Paikan päältä kuvatuissa muissa videoissa näkyi, kuinka ihmiset yrittivät pelastaa veden varaan joutuneita pimeyden laskeutuessa.

Poliisi ilmoitti maanantaina, että yhdeksän ihmistä on otettu kiinni turmaan liittyen. Kaikki kiinniotetut liittyivät poliisin mukaan yritykseen, joka oli vastuussa sillan ylläpidosta.

Ilta Sanoma
mardi 1 novembre 2022 00:36:00 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.