Ilta Sanoma

Suosittu radiojuontaja kertoi MTV:n pressitilaisuudessa kärsineensä keväällä alhaisesta vireystilasta.

Kuva: Toni Repo / IS

Radiojuontaja Ville "Viki" Eerikkilä, 37, halusi opetella tekemään terveellisempiä elämänvalintoja, joten hän päätti lähteä mukaan Olet mitä syöt -ohjelman uudelle kaudelle.

- Oli ehkä vähän sillä lailla, että oli energiat vähissä ja ei ollut niin virkeä olo kuin ehkä toivoisi että olisi. Ajattelin, että tämä voisi olla hyvä sauma saada vähän energiaa ja vireystilaa korkeammalle, Eerikkilä kertoo ohjelman pressitilaisuudessa.

Alhainen vireystila oli Eerikkilän mukaan monen asian summa. Ohjelma kuvattiin keväällä, jolloin hän juonsi vielä aamuradiota yhdessä Juuso "Köpi" Kallion kanssa.

- Ja oli pieni vauva kotona, kävin paljon urheilemassa ja kaikkea tämmöistä. En ehkä kerennyt ihan levätä sitten tarpeeksi. En osaa sanoa, mikä yksi asia siihen vaikutti. Se oli kokonaisvaltainen väsymys, mikä oli ehkä päällä.

Ohjelman juontaja ja lääkäri Pippa Laukka kiinnitti huomiota erityisesti yhteen asiaan suositun radiojuontajan ruokavaliossa: suolan määrään.

- Siitä taisi tulla ehkä eniten noottia, että aika paljon tuli kaikkea suolaista syötyä.

Väsymys on Eerikkilän mukaan helpottanut kuvausten jälkeen.

- Lopetimme aamuradion ja lapsikin on alkanut nukkumaan vähän pidempään, niin kyllä tässä on paljon virkeämpi olo tällä hetkellä kuin keväällä.

Viki ja Köpi tekevät tällä hetkellä viikottain ilmestyvää Viki ja Köpi Show -ohjelmaa.

Viki ja Köpi tekevät tällä hetkellä viikottain ilmestyvää Viki ja Köpi Show -ohjelmaa. Kuva: JUSSI HELTTUNEN

Eerikkilä kertoo erään tietyn seikan olleen hänelle selkeä alusta asti: hän ei alkaisi jatkossakaan rajoittamaan itseään.

- Halusin lähteä koko juttuun todella armollisesti messiin. En halunnut tehdä itselle mitään sellaisia asioita, jotka olisivat ehdoton ei. En missään nimessä halunnut alkaa millekään dieetille. En koe, että se olisi ollut hyvä juttu.

Radiojuontaja painottaakin, että hänen mielestään kohtuus on kaikessa tärkeintä. Hän haluaa suhtautua ruokaan terveellä tavalla.

Eerikkilä ei usko, että itseltään kaiken kieltäminen olisi hänelle kovin hyvä juttu.

- Jos tekee mieli syödä jotain "roskaruokaa", sitten voin syödä sitä. En halunnut alkaa kieltolinjalle. Omasta mielestä vedin silloinkin ja olen jatkanut kohtuullista meininkiä, ja syönyt mitä olen halunnut. Mutta olen koittanut katsoa, että siellä on vähän enemmän vihreätä mukana.

Tärkeimmäksi opiksi ohjelmaan osallistumisesta jäi suunnitelmallisuus.

- Sitä minulla ei ehkä itsellä ole ollut arjessa ennen, olen rampannut joka päivä tyyliin kaupassa ja hakenut vähän sitä ja tätä. Nyt suunnittelen kaikkea vähän pidemmälle, niin se on varmaan ollut sellainen hyvä oppi, joka on jäänyt edelleen arkeen.

Ilta Sanoma
mardi 1 novembre 2022 00:15:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.