Ilta Sanoma

Hallitus on puolustellut poliisien määrää juhlien aikana, mutta muistoalttarin luona monet surijat syyttivät suoraan viranomaisia sekä puutteita väkijoukon valvonnassa.

Etelä-Koreassa arvostelu viranomaisia kohtaan kasvoi maanantaina mediassa ja netissä Soulin lauantain halloweenjuhlien traagisten tapahtumien jälkeen.

Hallitus on puolustellut poliisien määrää juhlien aikana, mutta muistoalttarin luona monet surijat syyttivät suoraan viranomaisia sekä puutteita väkijoukon valvonnassa.

-?Jos siellä olisi ollut enemmän poliiseja pitämässä yllä järjestystä, tätä ei olisi tapahtunut, sanoi 69-vuotias Song Jung-hee uutistoimisto AFP:lle.

-?Toivon, että olisimme voineet suojella heitä, Song sanoi pyyhkien kyyneleitä nenäliinaan.

-?Tunnen syyllisyyttä --- olemme pettäneet nuoret, hän sanoi.

Väentungoksessa kuoli 154 ihmistä. Uhrit olivat enimmäkseen teini-ikäisiä ja nuoria aikuisia. Uutiskanava CNN:n mukaan uhrien joukossa oli ainakin 26 ulkomaalaista, muun muassa Yhdysvalloista, Kiinasta, Iranista, Australiasta, Norjasta, Ranskasta, Venäjältä ja Itävallasta.

Ulkoministeriöstä kerrottiin STT:lle maanantaina, että ministeriön tietoon ei ole tullut, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.

Etelä-Korean pääministeri Han Duck-soo sanoi, että tragedian syystä tehdään perusteellinen tutkinta, jotta vastaavaa ei koskaan enää tapahtuisi, kertoi muun muassa yleisradioyhtiö BBC. Pääministeri myös vieraili tragedian tapahtumapaikalla.

Eteläkorealaisen uutistoimisto Yonhapin mukaan poliisin edustaja myönsi, että paikalla olleet poliisit eivät havainneet väkimäärän yhtäkkistä kasvua kapealla kujalla Soulissa, BBC kertoi.

Toinen virallinen muistopaikka on lähellä uusia hallituksen virastoja. Kun ryhmä poliiseja tuli osoittamaan kunnioitusta uhreille, monet heistä näyttivät liikuttuneilta.

Muistopaikan alttarille tuli laskemaan kukkia myös keltaisiin takkeihin pukeutuneita perheitä, jotka kytkeytyvät vuoden 2014 Sewol-matkustajalautan onnettomuuteen. Lautan upotessa kuoli 304 ihmistä, joista suurin osa oli lukioikäisiä nuoria.

Ilta Sanoma
lundi 31 octobre 2022 23:53:00 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.