Ilta Sanoma

Kaija Koo on Maria Veitolan luona yövieraana ohjelmassa Vuoroin vieraissa Maria Veitola.

Toimittaja Maria Veitolan Vuoroin vieraissa Maria Veitola -ohjelmassa nähdään seuraavaksi yökyläilijä nimeltä Kaija Koo.

Veitola oli poptähden luona yötä aiemmalla Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, mutta nyt roolit ovat kääntyneet ja kaksikko viettää aikaa Veitolan kotona.

Kaija Koo avautuu elämästään ja ajatuksistaan Veitolalle. Hän kertoo muun muassa miehiltä saamastaan vähättelystä.

Laulaja aloittaa keskustelun Veitolan kanssa viittaamalla Veitolan aikaisempaan maineeseen toimittajana.

- Muistan, että olit toimittaja, jota vähän pelättiin. Olit niin napakka. Muistan, kun tavattiin, ja meillä oli hirveän kivaa. Mietin, että mikä ongelma tässä oli, Kaija Koo muistelee ensimmäisiä tapaamisiaan Veitolan kanssa.

Veitola jatkaa, että hän sai aikaisemmasta talkshow-ohjelmastaan palautetta myös tuotannolta, sillä tuotannossa pelättiin, että myynti laskee Veitolan "napakkuuden" vuoksi.

- Minulle sanottiin, että jos olisin mies niin kaikki olisivat vain "jee", mutta ei nainen voi olla noin suora ja noin anteeksipyytelemätön, Veitola kertoo.

Maria Veitola ja Kaija Koo keskustelevat syvällisiä yökyläilyn aikana.

Maria Veitola ja Kaija Koo keskustelevat syvällisiä yökyläilyn aikana. Kuva: Miikkael Pakarinen

Kaija Koo kertoo, että on saanut omansa "hyvä jätkä" -ilmiöstä.

- Kun nainen joutuu olemaan "hyvä jätkä", joutuu vetämään hirveää pyllyhuumoria ja roiskia menemään. Omalla tavallaan se naiseus saa siipeensä siinä. Eikö niin? Kaija Koo kysyy.

- Sä olet ensimmäinen ihminen, joka sanoittaa tätä nyt niin kuin se on. Sähän olet operoinut umpimiehisessä maailmassa, Veitola komppaa.

Veitola kaivaa kirjahyllystään Mauri Kunnaksen piirtämän sarjakuvan Nyrok City 1980-luvulta. Hän kertoo katsoneensa aiemmin, löytyisikö sarjakuvasta Kaija Koota.

- Täällä on Frederikiä, Juicea, Hanoi Rocksia ja Vesku Loiria. Täällä ei todellakaan ollut Kaija Koota, mutta täällä ei ole myöskään yhtäkään naisartistia. Täällä on yksi nainen, joka myy lippuja keikalle, Veitola painottaa.

Kyseinen sarjakuva on julkaistu vuonna 1985, johon Kaija Koo toteaa olleensa vielä tuolloin "hiljaisemmassa roolissa".

- Mutta silti se olisi ollut näin, Kaija Koo pohtii viitaten siihen, että tuskin olisi esiintynyt sarjakuvassa vaikka olisikin ollut jo 1980-luvulla suurempi tähti.

Veitola ja Kaija Koo nauttivat sushia Veitolan kotona.

Veitola ja Kaija Koo nauttivat sushia Veitolan kotona. Kuva: Miikkael Pakarinen

Miesten valta-asema musiikkimaailmassa jätti laulajaan jälkensä.

- Se vahingoitti mun naiseutta. Jouduin kieltämään omaa identiteettiäni. En voinut olla sellainen, koska sitten en olisi pärjännyt. Tietynlainen lempeys ja pehmeys, mitä minussa on, piti kieltää, Kaija Koo toteaa vakavasti sanoen, että kyseiset luonteenpiirteet ovat hänen arvokkaimpia ominaisuuksiaan.

Kaija Koo toteaa, että hänellä olisi myös ollut annettavaa Suomen musiikkimaailman asioihin, joihin on pääasiassa kuitenkin valittu vain miehiä.

- Tässä vasta oli dokumentti Tavastian historiasta. Yksi nainen taisi olla kertomassa vähän, mitä siellä on tapahtunut. Minäkin olen Tavastialla ollut keikalla ensimmäistä kertaa 17-vuotiaana, Kaija Koo toteaa lisäten, että esiintyi useasti myös muutaman bändin kanssa kuuluisassa ravintolassa.

- Liityn sillä tavalla Tavastian historiaan. Minusta oli mielenkiintoista, ettei minulta kysytty mitään. En tietenkään tyrkytä itseäni mihinkään, mutta olin mäkin siellä, Kaija Koo jatkaa.

Laulaja toteaa, että ajat ovat muuttuneet, mutta ennen piti olla todella kova päästäkseen musiikkimaailmassa pinnalle.

Myöhemmin Kaija Koo on saanut itsevarmuutta ajatella toisin.

- Perkele, ihan sama, mitä ne ajattelee musta, laulaja täräyttää ajattelevansa.

Ilta Sanoma
lundi 31 octobre 2022 23:30:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.