Ilta Sanoma

Käräjäoikeus jatkoi viime viikolla miehen vangitsemista. Hän on valittanut päätöksestä hovioikeuteen.

Ihmiskauppatutkinnassa vangittu marjanhankintayrityksen toimitusjohtaja on siirretty pois tehtävästään, ilmenee Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH) toimitetuista tiedoista.

Polarica Marjahankinnan PRH:lle toimittamien asiakirjojen mukaan Jukka Kristo ei enää ole yhtiön toimitusjohtaja tai kuulu sen hallitukseen. Kristo oli itse pyytänyt eroa. Päätökset asioista tehtiin yhtiössä viime viikolla.

Yhtiölle ei ole nimetty uutta toimitusjohtajaa. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin yhtiön talousjohtaja Mari Onkamo.

Kristo vangittiin lokakuun alussa ihmiskauppatutkinnassa, joka koskee thaimaalaisten marjanpoimijoiden kohtelua. Kristoa epäillään törkeästä ihmiskaupasta.

Viranomaiset ovat epäilleet, että thaimaalaisia marjanpoimijoita on joutunut Suomessa ihmiskaupan uhreiksi vuosina 2020-22. Esitutkinnan keskiössä ovat Polarica sekä thaimaalainen yritys, joka rekrytoi marjanpoimijoita Suomeen.

Polarica antoi Kriston vangitsemisen jälkeen tiedotteen, jossa sanottiin, että Kristo kiistää rikosepäilyt ja että yhtiö on asianmukaisesti suorittanut kaikki velvoitteensa kaikessa toiminnassaan.

Viime viikolla Lapin käräjäoikeus jatkoi Kriston vangitsemista. Hän on valittanut ratkaisusta Rovaniemen hovioikeuteen.

Viime viikolla tuli ilmi, että jutussa epäillään myös työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hallitusneuvosta törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Olli Sorainen vangittiin Helsingin käräjäoikeudessa sunnuntaina.

Poliisi on aiemmin kertonut epäilevänsä, että lahjusten avulla olisi helpotettu marjanpoimintayrittämisen viranomaisprosesseja. Asianajajansa mukaan Sorainen kiistää rikosepäilyt.

Sorainen vangittiin lievemmällä syytä epäillä -perusteella, eli poliisin pitää viikon sisällä esittää oikeudelle lisäselvitystä tai hänet voidaan vapauttaa.

TEM on aloittanut virasta pidättämisen edellytyksiä koskevan virkamiehen kuulemisprosessin rikosepäilyjen vuoksi. Ministeriö pyrkii tekemään ratkaisunsa asiassa parin viikon sisällä.

Ilta Sanoma
lundi 31 octobre 2022 23:25:00 Categories: Ilta Sanoma Taloussanomat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.