Ilta Sanoma

Tapparaan yhdistetty Rikard Grönborg on tuttu valmentaja Jukka Jaloselle.

Jukka Jalonen on kohdannut Rikard Grönborgin useaan otteeseen kansainvälisillä areenoilla.

Jukka Jalonen on kohdannut Rikard Grönborgin useaan otteeseen kansainvälisillä areenoilla. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva, Sergio Brunetti / Imago / AOP

Jos uutinen pitää paikkansa, ensi kaudella SM-liigassa nähdään kiinnostavin ja huomiota herättävin päävalmentajanimi pitkään aikaan.

Tampereen Tappara on siirtymässä ensi kaudella uuteen komentoon, kun Rikard Grönborg siirtyy kirvesrintojen päävalmentajaksi. Grönborgin siirrosta uutisoivat Iltalehti sekä sveitsiläiset Blick ja Neue Zürcher Zeitung.

Lue lisää: Media: Ruotsalainen Rikard Grönborg ensi kaudeksi Tapparan valmentajaksi

Grönborg, 54, on tuttu valmentaja Leijonien päävalmentajalle Jukka Jaloselle, 59.

Jalosen Nuoret Leijonat kohtasi Grönborgin Juniorkronornan nuorten MM-kisoissa vuonna 2016 matkalla MM-kultaan.

Keväällä 2019 Jalosen valmentama Leijonat pudotti Grönborgin luotsaaman tähtisikermän MM-puolivälierissä. Se jäi - ainakin toistaiseksi - Grönborgin viimeiseksi otteluksi Tre Kronorin peräsimessä.

Viimeiset kolme kautta Grönborg on valmentanut Sveitsin liigan jättiläistä Zürich Lionsia.

Grönborg Tapparassa, miltä kuulostaa?

- Mielenkiintoinen (valinta) ehdottomasti. Ollaan pelattu monta kertaa hänen valmentamiaan joukkueita vastaan nuorten maajoukkueessa sekä aikuisissa. Hän on tehnyt hyvää työtä Sveitsissä, Jalonen kommentoi Ilta-Sanomille maanantain mediatilaisuudessa.

- Varmaan ihan hyvä tuoda vähän jotain pientä eroa ja erilaisuutta. Sen näkee nopeasti miten Zürich pelaa, joten samalla tavalla varmaan Tapparakin pelaa (ensi kaudella), jos hän tulee valmentajaksi.

Tappara on loistanut suomalaisen seurajääkiekkoilun lippulaivana vuosikaudet.

Tapparalainen tapa toimia ja pelata on iskostunut syvälle seurakulttuuriin Jukka Rautakorven ja Jussi Tapolan aikakaudella. Grönborgin palkkaus on selkeä irtiotto aiemmasta.

Näetkö, että Grönborgin palkkaus olisi jonkinlainen näpäytys suomalaista valmennusosaamista kohtaan?

- En koe sitä niin. En ole ajatellut sitä ollenkaan sitä kautta. Tappara on varmaan ajatellut niin, että he koettavat löytää tähän tilanteeseen mahdollisen hyvän valmentajan, ja Suomessa ei ole tällä hetkellä heille riittävän hyviä vapaana olevia valmentajia. Kaikki valmentajat ovat kiinni jossain, ja siksi päätyivät ulkomaalaiseen, Jalonen sanoo.

Grönborg on liigakartalle harvinaisen meritoitunut päävalmentaja, sillä hän voitti Tre Kronorin kanssa kaksi MM-kultaa vuosina 2017 ja 2018.

Jalonen näkee ulkomaalaisen päävalmentajan palkkauksen SM-liigaan virkistävänä asiana.

- Voisihan Suomessa olla muutama muukin ulkomaalainen valmentaja. Yhdessä vaiheessa 1990-luvulla heitä oli enemmänkin. Nyt se on vähentynyt. Kansallisuudesta riippumatta jokaisen valmentajan pitää se paikka ansaita.

Jalonen uskoo, että Grönborgilla on hyvät edellytykset onnistua Tapparan tasoisessa kestomenestyjässä.

- Tapparassa vaatimustaso valmennustiimiä kohtaan on äärimmäisen kova. He eivät halua ottaa riskiä siinä mielessä ottamalla jonkun kokemattoman prospektin, kun ei voi olla ihan varma, sanoo Jalonen.

- Grönborgista voi kuitenkin olla varma tiettyjen asioiden suhteen, että hän on pätevä valmentaja ja viimeisen päälle ammattilainen. Tietty taso on varmistettu.

Ilta Sanoma
lundi 31 octobre 2022 19:14:00 Categories: Ilta Sanoma SM-liiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.