Ilta Sanoma

Ajoakun korjaus voi maksaa jopa yli 40?000 euroa ja viedä viikkoja, kertoo Pohjola Vakuutus.

Sähköautojen ajoakut sijaitsevat käytännössä poikkeuksetta autojen pohjassa, suojakotelon sisällä. Akkupaketti suojineen voi kuitenkin vaurioitua, mikäli siihen kohdistuu esimerkiksi voimakkaita iskuja tai vääntöä.

Sähköautojen ajoakut sijaitsevat käytännössä poikkeuksetta autojen pohjassa, suojakotelon sisällä. Akkupaketti suojineen voi kuitenkin vaurioitua, mikäli siihen kohdistuu esimerkiksi voimakkaita iskuja tai vääntöä. Kuva: Harry Kuurio

Sähköauton pohjassa sijaitseva ajoakku ei välttämättä kestä vääränlaista nostamista tunkilla tai pohjakosketuksista aiheutuvia kovia iskuja samalla tavalla kuin polttomoottoriauto, tiedottaa nyt Pohjola Vakuutus.

Vakuuttamisnäkökulmasta esimerkiksi talvirenkaiden vaihtaminen sähköautoon voi siis olla riskialtis toimenpide, eikä vakuutus korvaa asiakkaan omasta selvästä huolimattomuudesta johtuvaa itse aiheutettua vahinkoa.

Lue lisää: Lähes uusi ajoakku paljastui yli seitsemän vuoden ikäiseksi -?manipulointi paljastui 20 km:n sähköajon jälkeen

-?Tuoreiden sähköautojen omistajien kannattaakin talvirenkaita vaihtaessa olla hyvin huolellisia ja tarvittaessa kääntyä asiantuntevan rengashuollon puoleen talvirenkaiden vaihdossa. Sähköauton akku voi vaurioitua, jos auto nostetaan ilmaan väärin. Vakuutus ei ikävä kyllä korvaa huolimattomasti tunkatun auton vioittunutta sähköakkua, Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuuttamisen johtaja Kristian Hiljander kertoo yhtiön lähettämässä tiedotteessa.

Lue lisää: TM varoittaa sähköautoilijoita vaihtamasta talvirenkaita itse - uhkana todella kalliit vauriot

Sähköautot ovat yleistyneet liikenteessä voimakkaasti ja trendi jatkuu yhä vahvana.

Sähköautoilijoiden tuleekin Pohjola Vakuutuksen mukaan opetella tunnistamaan riskitilanteet, joille moderni ajoneuvo on haavoittuvainen.

-?Erityisesti katukiveyksien ja nopeushidasteiden kanssa sähköautoilijan on syytä olla tarkkana, sillä korkeajänniteakun korjaus on kallis ja aikaa vievä toimenpide. Akun korjauskustannukset voivat olla 7?000 eurosta jopa yli 40?000 euroon, koska osaa akuista ei voi korjata, vaan ne pitää vaihtaa kokonaan uuteen, Hiljander kertoo.

Lue lisää: STT: Sähköauton ilmainen lataaminen Ikeassa loppuu

Pohjola Vakuutuksen mukaan kasko- ja liikennevakuutukset kattavat tällä hetkellä kuitenkin valtaosan sähköautoille ja niiden ajoakuille tapahtuvista vahingoista.

Aiemmin sähköautojen renkaanvaihdosta ja siihen liittyvistä uusista riskitekijöistä kirjoitti Tekniikan Maailma.

Ilta Sanoma
lundi 31 octobre 2022 14:29:00 Categories: Autot Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.