Ilta Sanoma

Suomalaiset rallilegendat päästelevät menemään Toyotan ajokeilla.

Tommi Mäkinen ja Juha Kankkunen ajavat Japanin MM-rallissa.

Tommi Mäkinen ja Juha Kankkunen ajavat Japanin MM-rallissa. Kuva: Tuomas Arkimies

Rallin MM-kauden päättävä Japanin osakilpailu kaasutellaan 10.- 13. marraskuuta. Japanilainen Car Watch -sivusto kertoo, että suomalaiset rallilegendat Juha Kankkunen ja Tommi Mäkinen ottavat osaa MM-osakilpailuun ajamalla näytösajoa Toyotan ajokeilla.

Car Watch kertoo, että Kankkunen ajaa Toyotan uutta Rally2-autoa ja Mäkinen Toyotan GR Yaris H2 -vetyautoa. Sivusto nojaa uutisessaan Toyotan pääjohtajalta Akio Toyodalta, 66, saatuihin lausuntoihin.

Kankkunen, 63, ja Mäkinen, 58, ovat molemmat nelinkertaisia maailmanmestareita. Mäkinen tunnetaan myös Toyotan MM-rallitallin entisenä tallipomona.

Kankkunen voitti yhden MM-titteleistään Toyotalla vuonna 1993. Lisäksi hän murtautui MM-sarjan huippukuljettajien joukkoon juuri Toyotalla. Miesvoitti uransa ensimmäiset MM-osakilpailut Afrikassa vuonna 1985 Safari-rallissa ja Norsunluurannikon rallissa Toyota Celica Twincam Turbolla.

Kankkunen ajoi näytösajoa Toyotan GR Yaris H2 -vetyautolla jo Belgian MM-rallissa elokuun lopulla. Mukana menossa oli tuolloin myös jättimäisen autonvalmistajan Toyotan pääjohtaja Toyoda.

Toyotan GR Yaris H2 -vetyauto kuvattuna Belgian MM-rallin huoltoalueella.

Toyotan GR Yaris H2 -vetyauto kuvattuna Belgian MM-rallin huoltoalueella. Kuva: Tuomas Arkimies

Kalle Rovanperä, 22, on jo varmistanut tämän kauden kuljettajien maailmanmestaruuden. Jari-Matti Latvalan, 37, johtama Toyotan talli on varmistanut myös tallien MM-tittelin.

Japanilaisena autonvalmistajana MM-kotikilpailu on Toyotalle äärimmäisen tärkeä tapahtuma.

Ilta Sanoma
lundi 31 octobre 2022 13:09:00 Categories: Ilta Sanoma Ralli

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.