Ilta Sanoma

Somepalvelu LinkedInin käyttäjätietoja julkaistiin kasapäin verkon hämärillä kujilla, suomalaisyhtiö varoittaa.

LinkedIn kiistää joutuneensa murretuksi.

LinkedIn kiistää joutuneensa murretuksi. Kuva: nito / Colourbox

Lukuisten suomalaisten LinkedIn-käyttäjien on syytä olla nyt varuillaan. Tietoturvayhtiö F-Securen mukaan rikolliselle hakkerifoorumille vuodettiin yli 200?000 suomalaisille käyttäjille kuuluvaa tietuetta. Niissä ovat mukana muun muassa nimet, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet.

F-Securen Twitter-viestin mukaan kyse näyttää olevan LinkedInissä julkaistujen tietojen automaattisesta keräämisestä. Tämänkaltaisesta toiminnasta käytetään nimitystä kaavinta. Käyttäjäprofiilien automaattinen kaavinta on kielletty LinkedInin käyttöehdoissa.

Ilmeisesti tekotavan vuoksi LinkedIn kiistää joutuneensa tietomurron kohteeksi. Palvelu totesi Cybernewsille, ettei kyseessä ole hakkerointi tai murto eikä mitään jäsenten yksityisiä tietoja vuotanut. Lisäksi LinkedIn huomautti, että tietojen kaavinta ei ole sallittua.

Tilanteessa on vahvoja kaikuja viime vuodelta, jolloin satojen miljoonien LinkedIn-käyttäjien tietoja kaupiteltiin verkossa. Microsoftin omistama LinkedIn selitti, että tiedot kaavittiin eikä sitä murrettu.

Lue lisää: 700 miljoonan LinkedIn-käyttäjän tiedot pyörivät netissä - liikkeellä vääriä väitteitä, syynä ei tietomurto

Myös Facebookista paljastui viime vuonna vastaava tietojen joukkokaavinta, ja yhtiön selitykset jättivät toivomisen varaa. Arvostelijoiden mielestä firmat välttävät vastuunsa liian helposti ja eivät tee tarpeeksi kaavinnan estämiseksi. LinkedIn on sanonut tekevänsä töitä kaavinnan vaikeuttamiseksi.

Lue lisää: Facebookin selitys massiivisesta tietovuodosta ontuu - uudet tiedot yhtiölle kiusallisia

F-Secure varoittaa, että nyt levitettäviä tietoja voidaan käyttää kohdennettuun tietojenkalasteluun. Se tarkoittaa, että rikolliset pystyvät lähestymään potentiaalisia uhreja tavallista uskottavammin esimerkiksi tekeytymällä luotetuksi henkilöksi. Lisäksi tiedot mahdollistavat uskottavat huijauspuhelut.

Ilta Sanoma
lundi 31 octobre 2022 12:54:00 Categories: Ilta Sanoma Tietoturva

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.