Makaronilaatikkoon tehdään munamaidon sijaan tomaattikastike.
Makaronilaatikossa maistuu perinteisestä poiketen tomaatti. Kuva: Panu Pälviä
Makaronilaatikko on kotiruokien kunkku, johon kaipaa välillä vaihtelua. Tällä ohjeella saat herkullisen satsin täyttävää makaronilaatikkoa ja samalla valmistuu seuraavan päivän lounasruoka puolilleen valmiiksi.
Normaalia tuhdimman tästä laatikosta tekee jauhelihan lisäksi käytettävä soijarouhe. Soijarouheen lisäksi uunivuokaan uppoaa porkkanaa ja purjoa.
Makaronilaatikkoon ei tule tällä kertaa munamaitoa, vaan jauheliha-soija-kasvisseoksen joukkoon lisätään tomaattimurskaa.
Tomaattipohjainen kastike mahdollistaa sen, että puolet kastikkeesta käytetään makaronilaatikkoon ja puolet siitä säästetään seuraavalle päivälle esimerkiksi spagetin kanssa tarjottavaksi.
Makaronilaatikko kruunataan kaurafraichella ja juustoraasteella sekä tuoreilla tomaattiviipaleilla ennen uunissa paistamista.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.