Ilta Sanoma

Lounais-Suomessa toteutettu valvontaisku poiki lukuisia liikennevirhemaksuja ja suullisia huomautuksia.

Poliisi valvoi takseja Lounais-Suomessa. Kuvituskuva

Poliisi valvoi takseja Lounais-Suomessa. Kuvituskuva Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Lounais-Suomen Poliisin taksiliikenteeseen tekemässä valvontaiskussa löydettiin takseista lukuisia puutteita.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Verohallinnon yhteinen valvontaisku toteutettiin samanaikaisesti Turussa, Porissa ja Raumalla. Iskussa tarkastettiin 87 taksia, joista 40:ssä eli lähes joka toisessa oli huomautettavaa.

Poliisi kirjoitti valvonnan aikana yhteensä 14 liikennevirhemaksua. Pääasiassa niitä kirjattiin siksi, että kuljettajan nimi ei ollut asiakkaan nähtävillä. Lisäksi asiasta annettiin yli 20 suullista huomautusta.

Liikennelupa tai selvitys ilmoituksenvaraisesta taksiliikenteen harjoittamisesta puuttui viidestä taksista, mistä seuraamuksena on aina liikennevirhemaksu.

Perjantai-iltana toteutettu seitsemän tunnin mittainen valvontaisku osoitti, että asiat ovat pääosin kunnossa, mutta pieniä puutteita on paljon. Liikenneturvallisuutta vaarantavia seikkoja ei havaittu: ajoneuvo-kalusto oli hyväkuntoista ja liikennekelpoista.

Taksinkuljettajien ajolupa ja voimassa oleva taksiliikennelupa löytyivät kaikilta tarkastetuilta kuljettajilta.

- Valvonnalle on selkeä tarve. Luvanvaraisessa ammattiliikenteessä asioiden pitäisi olla kaikilta osin kunnossa, ylikonstaapeli Harri Rouhiainen Lounais-Suomen poliisista kertoo tiedotteessa.

Taksiliikenneluvan haltijan on huolehdittava, että asianmukaiset hintatiedot, luvanhaltijan nimi- ja yhteystiedot sekä kuljettajan nimi ovat aina matkustajan nähtävillä. Valvonta osoitti kehittämistarpeen.

? Noin joka kolmannessa tässä valvonnassa tarkastetusta taksissa havaittiin puutteita tietojen esittämisessä, lähinnä kuljettajan nimitiedon esillä pitäminen matkustajan nähtävillä oli laiminlyöty kokonaan, tai esittämistavassa oli muuten parantamisen varaa, kertoo Traficomin johtava asiantuntija Pasi Hautalahti.

Luvanhaltijoiden nimet ja yhteystiedot olivat sen sijaan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta hoidettu asianmukaisesti matkustajan nähtäville. Myöskään taksin hintamerkinnöissä ei havaittu suuria puutteita.

Taksiliikennelupien mukana pitäminen oli viittä tapausta lukuun ottamatta hoidettu asianmukaisesti. Ne esitettiin joko paperilla tai sähköisesti pyydettäessä.

Verohallinto nostaa valvontatapahtumissa tehtyjen havaintojen perusteella sekä taksialan yrityksiä että kuljettajia tarkempaan selvittelyyn.

- Kohdistamme toimenpiteitä niihin, jotka ovat pyrkineet välttämään verovelvoitteitaan, apulaisjohtaja Tarja Valsi Verohallinnosta kertoo.

Ilta Sanoma
lundi 31 octobre 2022 11:46:00 Categories: Ilta Sanoma Turun seutu

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.