Ilta Sanoma

Kuinka oman talouden voi laittaa kuntoon? Perintäyhtiö listaa neuvoja.

Omaa talouttaan voi korjata parempaan suuntaan monin eri keinoin.

Omaa talouttaan voi korjata parempaan suuntaan monin eri keinoin. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Perintäyhtiö Intrumin teettämän kuluttajien maksutapatutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista (54 prosenttia) on tyytymättömiä rahamäärään, jonka he pystyvät säästämään kuukausittain.

Yhtiö listaa tiedotteessaan neuvoja, joilla oman talouden voi laittaa kuntoon niin, että rahaa jäisi joka kuukausi myös säästöön.

Ensimmäiseksi se neuvoo suomalaisia laatimaan budjetin tuloistaan ja menoistaan sekä seuraamaan sen toteutumista kuukausitasolla. Näin saa selkeämmän kuvan siitä, mihin rahat kuluvat.

Kustannuksien leikkauksien tarkastelu on toinen asia, jolla taloutta voi laittaa kuntoon.

- Voitko säästää ruokalaskuissa suunnittelemalla ateriat tarkemmin, vertailla ostospaikkojen hintoja tai vaihtaa vapaa-ajan viettotapoja edullisempiin?

Taloutta voi parantaa myös pyrkimällä kasvattamaan tuloja esimerkiksi vaihtamalla töitä tai pyytämällä palkankorotusta työnantajalta. Lisäksi kaikki mahdolliset valtion tai työnantajan myöntämät edut kannattaa hyödyntää.

Jos on ehtinyt keräämään velkaa, kannattaa maksaa kaikista korkeakorkoisimmat velat ensimmäiseksi pois.

Intrum kehottaa lopuksi pyytämään apua, eikä kärsimään raskaasta taakasta yksin. Esimerkiksi velkojien kanssa voi keskustella velan lyhennysvapaasta tai siirtymisestä pitkäaikaisempaan maksusuunnitelmaan.

Ilta Sanoma
lundi 31 octobre 2022 09:00:00 Categories: Ilta Sanoma Taloussanomat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.