Ilta Sanoma

Microsoft on tuomassa Windows-käyttäjille uuden työkalun tietokoneen ja käyttöjärjestelmän hallintaan.

Sovellus on tuloillaan Microsoftin kauppaan.

Sovellus on tuloillaan Microsoftin kauppaan. Kuva: Colourbox

Microsoft on valmistelemassa suurelle yleisölle ilmaista apuohjelmaa nimeltä PC Manager. Windows Central -uutispalvelun mukaan työkalun avulla voi optimoida tietokoneen suorituskykyä, hallita tallennustilaa, valita käynnistyksen yhteydessä ajettavat sovellukset ja hallita aktiivisia sovelluksia.

Vastaavaa on voinut tehdä aiemmin esimerkiksi kaupallisella CCleaner-apuohjelmalla.

Toisin sanoen kyseessä on entistä helpompi tapa hallita tietokonetta. Kaikki nämä toiminnot ovat jo olleet Windowsissa, mutta nyt ne on koottu yhteen apuohjelmaan sen sijaan, että käyttäjän pitäisi kaivella Windowsin asetusvalikoita.

Lue myös: Käynnistyykö Windows hitaasti? Näin nopeutat tietokonettasi

Apuohjelma toimii sekä Windows 10:ssä että Windows 11:ssä, mutta se ei ole vielä yleisesti saatavilla. Testiversion voi ladata Microsoftin tukipalstalla jaetusta linkistä. Tavallisten käyttäjien kannattanee kuitenkin odottaa virallista julkaisua.

PC Managerin kerrotaan jo päässeen Windowsin kautta käytettävään Microsoft Store -kauppaan, mutta sitä ei voi sieltä vielä löytää. Tästä voidaan kuitenkin päätellä, että julkaisu on lähellä.

Ohjelmassa vaikuttaa olevan joitakin puutteita. PC Managerin testaajat ovat kritisoineet sitä Microsoftin oman Edge-selaimen ehdottelusta. Apuohjelman kohta nimeltä potential issues eli mahdollisia ongelmia, esittää ainoana ehdotuksena oletusselaimen vaihtamista Edgeen.

Kilpailijat ovat arvostelleet Microsoftia Edgen vuoksi. Esimerkiksi Vivaldi-selaimen perustaja Jon von Tetzchner on kokenut, että kilpailevan selaimen asentaminen Windowsiin on tehty liian vaikeaksi.

Ilta Sanoma
lundi 31 octobre 2022 07:55:00 Categories: Digitoday Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.