Ilta Sanoma

Italialainen Sonny Colbrelli kertoi, miksi hän ei voi jatkaa uraansa samaan tapaan kuin niin ikään rytmihäiriötahdistimen saanut jalkapalloilija Christian Eriksen.

Sonny Colbrelli tuuletti Pariisi-Roubaix-ajon eli Pohjoisen helvetin voittoa lokakuussa 2021.

Sonny Colbrelli tuuletti Pariisi-Roubaix-ajon eli Pohjoisen helvetin voittoa lokakuussa 2021. Kuva: YVES HERMAN / Reuters

Tämän vuoden maaliskuussa maantiepyöräilyn Euroopan mestari, italialainen Sonny Colbrelli kiri toiseksi lajin vanhimpiin etappikilpailuihin lukeutuvan ja 101. kerran kilpaillun Katalonian ympäriajon avausetapilla.

Heti maaliintulon jälkeen Colbrelli lyyhistyi maahan, ja pian hänet kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Sunnuntaina varmistui, että tuo maaliskuinen kilpailu jäi 32-vuotiaan Colbrellin ammattilaisuran viimeiseksi.

Colbrelli ilmoitti työnantajansa Bahrain Victorius -tallin tiedotteessa, että ura on ohi.

Maaliskuun sairaalatutkimuksissa Colbrellilla diagnosoitiin "epästabiili" sydämen rytmihäiriö, ja hänelle asennettiin sen takia rytmihäiriötahdistin.

Colbrellin mukaan juuri tuo tahdistin on perimmäinen syy, miksi huippu-urheilijan ura päättyi.

- Katalonian tapahtumien jälkeen en missään vaiheessa luopunut toivosta jatkaa ammattiajajan uraa. Tiesin, että paluu tahdistimen kanssa olisi vaikea, Colbrelli sanoi tallinsa tiedotteessa.

Esteeksi tuli Colbrellin mukaan Italian lainsäädäntö.

- Italiassa se ei ole lain mukaan sallittua, Colbrelli sanoi ja tarkoitti ammattimaista urheilua tahdistimen kanssa.

Tanskan jalkapallomaajoukkueen pelaajalle Christian Eriksenille asennettiin niin ikään rytmihäiriötahdistin sen jälkeen, kun hän tuupertui kentälle EM-ottelussa Suomea vastaan kesäkuussa 2021. Eriksen jatkaa uraansa tahdistimen avulla.

Colbrelli huomautti, että tässä asiassa lajien erilaiset luonteet vaikuttavat asiaan.

- Pyörällä ajetaan teitä pitkin eikä olla jalkapallokentällä, jossa tarpeen tullen lääkintähenkilöstö pääsee oikeaan aikaan paikalle. Siellä harjoittelu tapahtuu rajatulla alueella, kun taas pyöräilijä ajaa usein tunteja vähän liikennöidyillä teillä, Colbrelli sanoi.

Colbrelli kertoi jopa harkinneensa tahdistimen poistattamista.

- Mutta kuten sanoin, pyöräily on erilaista kuin jalkapallo, mainituista syistä ja etenkin suorituksen intensiteetin osalta. Tahdistimen poistaminen olisi riski, jota minulla ei ole varaa ottaa", Colbrelli sanoi ja viittasi muun muassa perheeseensä.

Colbrelli saavutti ammattilaisena yli 30 voittoa. Hän piti vuotta 2021 uransa parhaana. Silloin hän voitti vajaan kuukauden välein Euroopan mestaruuden ja lajin arvostetuimpiin klassikkokilpailuihin eli monumentteihin kuuluvan Pariisi-Roubaix-ajon, jota kutsutaan "Pohjoisen helvetiksi".

- Sanon pyöräilylle näkemiin ja yritän tehdä sen hymyillen sille kaikelle hyvälle, jonka siltä sain, Colbrelli sanoi ja kertoi jatkavansa lajin parissa muissa tehtävissä.

Ilta Sanoma
dimanche 30 octobre 2022 22:32:00 Categories: Ilta Sanoma Urheilu

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.