Ilta Sanoma

Retinoli, hyaluronihappo ja c-vitamiini toimivat paremmin pareittain kuin yksinään.

Retinoli lisää kollageenin tuotantoa jo yksinään, mutta peptidit buustaavat sitä entisestään.

Retinoli lisää kollageenin tuotantoa jo yksinään, mutta peptidit buustaavat sitä entisestään. Kuva: Shutterstock

Tiedätkö, minkä kanssa retinolia kannattaisi käyttää, että anti-age-ainesosasta saisi kaiken hyödyn irti? Entä mikä tehoaine tukee C-vitamiinia taistelussa vapaita radikaaleja vastaan tai auttaa hyaluronihappoa tukemaan ihon kosteustasapainoa?

Tämän jutun jälkeen tiedät! Listasimme kolme kosmetiikan tehokaksikkoa, jotka toimivat paremmin yhdessä kuin yksinään.

Retinoli on a-vitamiinijohdannainen ihonhoidon tehoaine, joka saa ihosolut käyttäytymään kuin ne olisivat jälleen nuorempia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kollageenin tuotanto iholla lisääntyy ja ihosolut uudistuvat nopeammin.

Peptidit puolestaan toimivat kollageenin, keramidien ja elastiinin rakennuspalikoina. Nämä kolme vaikuttavat suoraan ihon vahvuuteen, kestävyyteen ja tekstuuriin, mikä puolestaan näkyy hipiän kirkkaudessa ja kimmoisuudessa.

Sekä retinolin että peptidien teho anti-age-ainesosina perustuu siihen, että ne lisäävät ihon kollageenin tuotantoa. Tästä syystä ne ovat yhdessä käytettynä todellinen voimapari, kertoo Byrdien haastattelema ihotautilääkäri Marisa Garshick.

Sen lisäksi, että ainesosat buustaavat toisiaan, peptidejä kannattaa käyttää retinolin rinnalla myös toisesta syystä. Niiden avulla iho kestää paremmin retinolia, joka tunnetaan tujuna tehoaineena. Garshickin mukaan peptidit voivat hillitä retinolin sivuvaikutuksia, kuten kuivuutta, punoitusta ja ärsytystä, joita jotkut uudet käyttäjät kohtaavat.

Hyaluronihappo on ihon tehokosteuttaja, joka vetää kosteutta puoleensa ja auttaa ihoa sitomaan sitä itseensä. Hyaluronihappoa on ihossa luonnostaan, mutta sen kyky tuottaa sitä vähenee iän myötä.

Keramidit ovat rasvahappoja, joita hyaluronihapon tapaan on ihossa luonnostaan. Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Susanna Majasuo on aiemmassa jutussamme kertonut keramidien toimivan ihossa kuin laasti muurissa: ne auttavat säilyttämään ihon kosteuspitoisuuden, sileyden ja tasaisuuden.

Hyaluronihappoa sisältävän seerumin päälle kannattaa levittää keramideja sisältävää kasvovoidetta, kertoo ihotautilääkäri Marisa Garashick.

Hyaluronihappoa sisältävän seerumin päälle kannattaa levittää keramideja sisältävää kasvovoidetta, kertoo ihotautilääkäri Marisa Garashick. Kuva: Shutterstock

Koska hyaluronihapon ja keramidien tarkoitus on sama, eli ihon kosteuttaminen ja kosteuden sitominen, toimivat ne Garshickin mukaan yhdessä todellisena kosteuttamisen tehokaksikkona.

C- ja E-vitamiini ovat antioksidanttisia vitamiineja, jotka suojaavat ihoa auringon ja ilmansaasteiden aiheuttamilta vapailta radikaaleilta, mitkä saavat aikaan ennenaikaisia vanhenemisen merkkejä. Ihotautien erikoislääkäri Carl Kyrklund kertoi aiemmin jutussamme, että antioksidanttien vastavaikuttamisella vapaisiin radikaaleihin on suora vaikutus ihon vanhenemiseen.

C- ja E-vitamiinit tukevat toistensa toimintaa ja tästä syystä palvelevat usein parhaiten yhdessä. Garshickin mukaan C-vitamiini voi yksin käytettynä hapettua tai aiheuttaa ärsytystä ihossa, jota kosteuttava ja korjaava E-vitamiini hillitsee.

E-vitamiini puolestaan voi yksinään ja liiallisesti käytettynä kääntyä itseään vastaan ja muuttua vapaaksi radikaaliksi. Tämän välttääkseen se tarvitsee vastaparinsa eli C-vitamiinin. Tätä kaksikkoa siis todella kannattaa käyttää yhdessä!

Lue lisää: Kiinnostavatko ihonhoidon tehoaineet, muttet tiedä mistä aloittaa? Näin otat käyttöön retinolin, C-vitamiinin ja trendikkäät hapot

Ilta Sanoma
dimanche 30 octobre 2022 22:00:00 Categories: Ilta Sanoma Tyyli

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.