Ilta Sanoma

Sasu Halme löysi Malminkartanon tapahtumalle vertailukohdan kisasta, jossa hän jätti Valtteri Bottaksen kauas taakseen.

Sasu Halme on voittanut muun muassa kaksi maastopyöräilyn Suomen mestaruutta. Kuva vuodelta 2015.

Sasu Halme on voittanut muun muassa kaksi maastopyöräilyn Suomen mestaruutta. Kuva vuodelta 2015. Kuva: Katja Sirviö

Pyöräilyn eri lajeissa puoli tusinaa Suomen mestaruutta saavuttanut Sasu Halme otti ylivoimaisen voiton sunnuntaina Helsingissä ajetussa maastopyöräilyn ja porrasjuoksun yhdistelmäkilpailussa, jossa noustiin 14 kertaa Helsingin korkeimmalle kohdalle.

Halme jätti toiseksi sijoittuneen Jarno Piikin neljän minuutin ja 15 sekunnin päähän runsaan tunnin suorituksella. Kilpailun nimi oli Malminkartanon huipun valloitus.

Kilpailussa ajettiin Malminkartanon huipulle ensin kahdeksan kertaa pyörällä, ja sen jälkeen juostiin portaita pitkin kuusi kertaa.

Pyörällä ajettiin 2,3 kilometrin lenkkiä, joten matkaa kertyi noin 18 kilometriä. Portaita on 347, ja hiekkatietä tapahtuvan laskeutumisen kanssa yhden lenkin pituudeksi tuli noin 600 metriä.

Nousumetrejä pystysuoraan mitattuna kertyi noin tuhat, pyöräilyssä noin 640 ja portaissa 360.

Halme karkasi muilta heti ja venytti etumatkaansa tasaisesti niin, että juoksuun lähtiessä sitä oli jo lähes neljä minuuttia.

- Pääsin heti alussa jotenkin livahtamaan karkuun. En tiedä, tuliko siinä muille joku hämmennys. Sain kaulaa ja ajattelin käyttää tilanteen hyödyksi. Ajoin aika reippaasti ja sain etumatkaa juoksuun, jossa pystyin lähinnä varmistelemaan. Ei tarvinnut panna lopussa enää kaikkia paukkuja, Halme kertoi.

Tällainen kilpailu järjestettiin Suomessa tiettävästi ensi kertaa. Halme löysi jonkinlaisen vertailukohdan Valtteri Bottaksen nimikko-duathlonista.

Halme voitti tuon Nastolassa järjestettävän kahdesta juoksuosuudesta ja niiden välissä olevasta pyöräilystä (yhteensä 28 kilometriä) muodostuneen kisan vuonna 2019 ylivoimaisesti yli kolmen minuutin erolla. Bottas sijoittui silloin 11:nneksi.

- Oli oikein hauskaa, että tällainen kisa järjestettiin. Tämä oli vähän erilaista. Kyllä tällaiseen löytyy osanottajia, jotka tykkäävät itsensä haastamisesta, Halme sanoi Malminkartanon kisasta.

Helsinkiläinen Halme on vasta 26-vuotias mutta pitää itseään jäähdyttelijänä. Hän on voittanut cyclocrossissa kolme yleisen sarjan Suomen mestaruutta sekä maastopyöräilyssä kaksi ja maantiepyöräilyn aika-ajossa yhden SM-tittelin.

- Kauden 2018 päätteeksi panin ammattilaishaaveet jäihin. Silloin yritin saada ammattilaissopimuksen maastopyöräilyssä ja sainkin hollantilaiseen talliin, mutta sitten se kariutui ihan loppumetreillä. Sen jälkeen olen omaksi iloksi käynyt välillä lenkillä, sanoi Halme.

Nykyään Halme toimii työkseen työsuhdepyörien leasing-yrityksessä.

Ilta Sanoma
dimanche 30 octobre 2022 21:39:00 Categories: Ilta Sanoma Urheilu

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.