Ilta Sanoma

Hyundain tallipäällikön Juliet Moncet'n mukaan virolaiskuljettaja ei ole kertonut syytä sille, miksi hän halusi pois tallista.

Ott Tänak ei jatka Hyundailla enää ensi kaudella.

Ott Tänak ei jatka Hyundailla enää ensi kaudella. Kuva: Nikos Katikis/LPS via ZUMA Press

Hyundain tallipäällikkö Juliet Moncet on avautunut ranskalaissivusto Autohebdon haastattelussa tähtikuljettajansa Ott Tänakin dramaattisesta lähdöstä tallin riveistä.

MM-sarjassa toisena oleva Tänak ilmoitti päätöksestään viime sunnuntaina Katalonian rallin jälkeen. Virolainen kertoi tiedotteessa hamuavansa uusia haasteita uralleen.

Moncetin mukaan Tänakin päätös tuli ainakin pienenä yllätyksenä tallin väelle.

- Kuulin siitä ennen Katalonian rallia, joten itse tiedote ei tullut puskista sunnuntaina. Vaikka hänen tilanteestaan oli jo pitkään levinnyt monenlaisia huhuja ja jatko oli kaikkea muuta kuin varmaa, yllätyimme ja tietyllä tavalla myös petyimme hänen päätökseensä, Moncet kertoi ja lisäsi, että olisi halunnut virolaishuipun jatkavan tallissa sopimuksensa loppuun saakka.

Tänakin ja Hyundain tiet erkanivat tiettävästi osapuolten välille syntyneen eripuran vuoksi. Tänak on tällä kaudella kritisoinut autoaan ja tallin toimintaa varsin kärkkäästi.

Moncet itse ei ole täysin kartalla siitä, mikä Tänakin lopulta ajoi pois tallista.

- Ott ei perustellut päätöstään millään lailla. Hän ei paljastanut meille mitään tiettyä syytä lähdölleen. Kuulimme vain ne samat jutut, jotka hän sanoi tiedotteessaan, ranskalaispomo virkkoi.

Moncet'lta kysyttiin myös, onko Tänakin kanssa helppoa tehdä yhteistyötä.

- Eipä oikeastaan, mutta hän on silti mahtava kilpailija. Hän on kaveri, joka yrittää ymmärtää kaiken mahdollisen autosta, pienimmätkin yksityiskohdat mukaan luettuna.

Tänak on ajautunut riitoihin aiemmissakin talleissaan Fordilla ja Toyotalla. Hänet tunnetaan rallipiireissä kiisteltynä ja ristiriitaisena hahmona.

Lue lisää: Karuja paljastuksia Ott Tänakista - sisäpiiriläiset lataavat suoraa tekstiä kohukuskin röyhkeästä käytöksestä

Rallin MM-sarjan päätöskilpailu kaasutellaan Japanissa 10.-13. marraskuuta. Tänak on mukana normaalisti.

Ilta Sanoma
dimanche 30 octobre 2022 21:17:00 Categories: Ilta Sanoma Ralli

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.