Ilta Sanoma

Therese Johaug ripittää Norjan hiihtomaajoukkueen toimintaa.

Therese Johaug lopetti uransa viime kauteen.

Therese Johaug lopetti uransa viime kauteen. Kuva: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Viime kauteen uransa lopettanut maastohiihtokuningatar Therese Johaug on ollut viime ajat tiiviisti otsikossa tuoreen elämäkertakirjansa tiimoilta.

Nyt Norjassa kohistaan Johaugin lausunnoista Norjan hiihtomaajoukkueen nykyiseen toimintaan liittyen.

VG:n mukaan Johaug hämmästyi palattuaan takaisin maajoukkueeseen vajaan parin vuoden dopingpannansa jälkeen keväällä 2018.

- Ensimmäisenä kautena pannani jälkeen hämmästyin, kuinka paljon kevyempi maajoukkueen harjoitusohjelma oli aiempaan verrattuna. Myöskään seuraavina vuosina mikään ei muuttunut, ja tulokset putosivat.

- Urheilijoiden, valmennuksen ja liiton työ on vain liian huonoa.

Johaug kokee toimintakulttuurin rappeutuneen sen jälkeen, kun Norjan naisten maajoukkuetta vuodet 2006-17 valmentanut Egil Kristiansen jätti tehtävänsä.

- Sen jälkeen se romahti. Luulen, että jotakin on meneillään valmentajien, urheilijoiden ja liiton välisessä vuorovaikutuksessa. He eivät voi syyttää toisiaan. Kokonaisuus on huono, Johaug sanoo.

Norjan naisten maajoukkue on nyt uuden edessä. Enää sillä ei ole riveissään Marit Björgenin tai Johaugin kaltaista dominaattoria.

Viime talvena Pekingin olympialaisissa Johaugin takana kukaan muu norjalaisnainen ei saavuttanut normaalimatkoilla edes top 10 -sijoitusta.

Keväällä Norjan naisten hiihtomaajoukkuetta neljä viime vuotta luotsannut Ole Morten Iversen ilmoitti eroavansa.

Marit Björgen (vas.) ja Therese Johaug ovat pitäneet ikuisuuden huolen Norjan naisten menestyksestä hiihtoladuilla. Enää heitä ei lähtöviivalla nähdä.

Marit Björgen (vas.) ja Therese Johaug ovat pitäneet ikuisuuden huolen Norjan naisten menestyksestä hiihtoladuilla. Enää heitä ei lähtöviivalla nähdä. Kuva: TT News Agency

Ilta Sanoma
dimanche 30 octobre 2022 19:24:00 Categories: Ilta Sanoma Maastohiihto

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.