Ilta Sanoma

Florida teki seuraennätyksen laukauksissa maalia kohti, kun se kaatoi Ottawan.

Aleksander Barkov (kesk.) otti vastaan joukkuetoveriensa onnitteluja.

Aleksander Barkov (kesk.) otti vastaan joukkuetoveriensa onnitteluja. Kuva: USA TODAY Sports

Florida Panthers katkaisi kahden ottelun mittaisen tappiokierteensä NHL-jääkiekkoliigassa ja kaatoi kotijäällään Ottawa Senatorsin maalein 5-3. Floridan kapteeni Aleksander Barkov teki tämän kauden ensimmäisen maalinsa, kun hän vei ylivoimalla joukkueensa 2-0-johtoon.

-?Olen iloinen. Taakka on heitetty selästä. Vihdoinkin maalintekijä, Barkov kommentoi pitkään odottamaansa avausmaalia.

Viime kaudella Barkov teki 67 runkosarjaottelussa 39 maalia, mikä on hänen NHL-uransa ennätys. Tällä kaudella hän joutui odottamaan avausosumaansa yhdeksänteen otteluun asti.

Barkov kirjautti ottelusta maalinsa lisäksi kaikkiaan kaksi syöttöpistettä. Kolme tehopistettä nappasivat Barkovin lisäksi Brandon Montour, Carter Verhaeghe ja Matthew Tkachuk.

-?Tämä oli valtavan tärkeä voitto meille. Halusimme voiton ennen kuin lähdemme pitkälle (neljän pelin) vieraspelikiertueelle, Barkov sanoi.

Florida johti avauserän jälkeen 2-0, mutta toisen erän alussa Ottawa tasasi tilit. Florida palasi johtoon Verhaeghen illan toisella maalilla, josta Barkov kirjautti syöttöpisteen.

-?Tämä tuntuu todella hyvältä. Tärkeintä on, että pelasimme oikealla tavalla. Tuntuu hyvältä saada siitä palkinto, Verhaeghe sanoi.

Verhaeghe pelasi samassa ketjussa Barkovin ja Matthew Tkachukin kanssa.

-?Maalipaikka toisensa jälkeen. Saimme upotettua pari tänä iltana. Se tuntuu hyvältä ja antaa itseluottamusta. Tuntuu, että joka kerta, kun olemme hyökkäysalueella, luomme tilanteita. Noiden kahden kanssa on todella hauska pelata, Verhaeghe kehui ketjukavereitaan.

Päätöserässä Ottawa tasoitti jälleen, mutta Montour palautti isäntien johdon, kun ottelua oli jäljellä noin kolme ja puoli minuuttia. Loppulukemat laukoi Matthew Tkachuk 14 sekuntia ennen ottelun loppua Anton Lundellin syötöstä. Lundell olisi itse voinut siirtää kiekon tyhjään maaliin, mutta syötti kiekon Matthew Tkachukille.

-?Mielestäni pelasimme todella hyvin. Toisessa erässä meillä oli hiukan vaikeuksia omassa kenttäpäädyssämme, mutta taistelimme takaisin peliin ja voitimme, Barkov kertasi.

Panthers vei avauserässä laukaustilaston peräti 26-4. Koko ottelussa Panthers teki uuden seuraennätyksen laukomalla maalia kohti 58 kertaa. Tkachuk ja Sam Bennett laukoivat kumpikin seitsemän kertaa maalia kohti.

-?Laukaukset olivat hyviä. Haluaisimme pelata sillä tavalla jokaisessa erässä. Samalla sitä tietää, että vastustaja ryhmittäytyy uudestaan ja parantaa, Barkov sanoi.

Loppulukemat takoneen Matthew Tkachukin veli Brady Tkachuk nähtiin niin ikään jäällä Floridassa. Ottawan kapteenina toimiva nuorempi Tkachuk teki toisessa erässä joukkueensa 2-2-tasoitusmaalin.

Ilta Sanoma
dimanche 30 octobre 2022 12:04:00 Categories: Ilta Sanoma NHL

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.