Ilta Sanoma

Suomen ulkoministeriölle on tehty 210 matkustusilmoitusta Etelä-Koreaan.

Ainakin 151 ihmistä sai surmansa lauantaina Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa Halloween-juhlinnan yhteydessä syntyneessä väentungoksessa.

Ainakin 151 ihmistä sai surmansa lauantaina Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa Halloween-juhlinnan yhteydessä syntyneessä väentungoksessa. Kuva: Jung Yeon-Le / AFP / Lehtikuva

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että Soulin lauantaisessa halloween-väentungoksessa kuolleiden tai loukkaantuneiden joukossa olisi suomalaisia.

- Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että kuolleiden tai loukkaantuneiden joukossa olisi suomalaisia, mutta sitä ei voida sulkea pois. Odotamme tutkinnan valmistumista, ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrottiin sunnuntaiaamuna.

Lue lisää: Yli 150 ihmistä kuollut Soulin halloween-juhlissa - suuri osa uhreista teini-ikäisiä ja nuoria aikuisia

Ulkoministeriölle on tehty 210 matkustusilmoitusta Etelä-Koreaan. Ulkoministeriö on lähettänyt ilmoituksen tehneille tilanteesta ohjeviestin.

- Kaikki matkustajat eivät tee matkustusilmoitusta, joten Etelä-Koreassa olevien suomalaisten määrä voi olla korkeampikin.

Yhteensä ainakin 151 ihmistä sai surmansa lauantaina Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa Halloween-juhlinnan yhteydessä syntyneessä väentungoksessa.

Suurin osa kuolleista oli teini-ikäisiä ja nuoria aikuisia.

Paikallinen paloviranomainen kertoi uutistoimisto AFP:lle, että kuolleiden joukossa on 19 ulkomaalaista.

Uutistoimisto Yonhapin mukaan kuolleiden ulkomaalaisten joukossa oli ihmisiä ainakin Iranista, Uzbekistanista, Kiinasta ja Norjasta.

Ilta Sanoma
dimanche 30 octobre 2022 12:08:00 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.