Ilta Sanoma

Kaksi autopommia räjähti lauantaina Somalian opetusministeriön edustalla maan pääkaupungissa Mogadishussa.

Ambulansseja räjähdyspaikalla Mogadishussa.

Ambulansseja räjähdyspaikalla Mogadishussa. Kuva: Hassan Ali Elmi / AFP / Lehtikuva

Ainakin 100 ihmistä on kuollut 300 loukkaantunut autopommi-iskuissa Somalian pääkaupungissa Mogadishussa lauantaina, maan presidentti Hassan Sheikh Mohamud kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kaksi autopommia räjähti Somalian opetusministeriön rakennuksen edustalla. Ensimmäinen räjähdyksistä tapahtui lähellä vilkkaasti liikennöityä risteystä. Toinen räjähdys tapahtui ambulanssien saavuttua ja ihmisten kokoonnuttua auttamaan uhreja.

- Verilöylyn kohteeksi joutui äitejä, joilla oli lapsia sylissään, isiä, joilla oli sairauksia, opiskelijoita, jotka oli lähetetty opiskelemaan, liikemiehiä, jotka kamppailivat perheidensä puolesta, presidentti Mohamaud sanoi.

Kukaan ei heti ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta presidentti syytti islamistiryhmä al Shabaabia. Al Shabaab välttää yleensä ottamasta vastuuta iskuista, jotka johtavat lukuisiin uhreihin.

Isku tapahtui samassa paikassa kuin Somalian suurin pommi-isku, jossa kuoli yli 500 ihmistä lokakuussa 2017. Tuolloin kuorma-autopommi räjähti hotellin ulkopuolella.

Mohamud sanoi, että uhrien määrä voi nousta. Hän on määrännyt hallituksen antamaan välitöntä apua loukkaantuneille, joista osan tila on vakava.

Ilta Sanoma
dimanche 30 octobre 2022 09:49:00 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.