Ilta Sanoma

Nykyisin 69-vuotias mies vapautettiin sen jälkeen, kun uudet DNA-todisteet paljastivat syylliseksi toisen miehen, joka kuoli vankilassa vuonna 2020.

Yhdysvaltalainen mies, joka istui vankilassa lähes neljä vuosikymmentä murhasta tuomittuna, on vapautettu uusien DNA-todisteiden todistettua hänen syyttömyytensä, muun muassa BBC kertoo.

Maurice Hastings istui yli 38 vuotta Kalifornian osavaltion vankilassa vuonna 1983 tapahtuneesta Roberta Wydermyerin murhasta sekä kahdesta murhan yrityksestä.

Nykyisin 69-vuotias Hastings vapautettiin sen jälkeen, kun uudet DNA-todisteet paljastivat syylliseksi toisen miehen, joka kuoli vankilassa vuonna 2020.

Roberta Wydermyer löydettiin ammuttuna autonsa tavaratilasta vuonna 1983. Hän oli joutunut myös seksuaalisen väkivallan kohteeksi.

Valamiehistö ei päässyt Hastingsin ensimmäisessä oikeudenkäynnissä sopuun hänen syyllisyydestään. Toinen valamiehistö totesi hänet syylliseksi, ja hänet tuomittiin vuonna 1988 elinkautiseen ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen. Syyttäjät olivat vaatineet hänelle kuolemanrangaistusta.

Uhrin ruumiinavauksen yhteydessä löydettiin siemennestettä. Hastings oli pidätyksestään lähtien pitänyt kiinni syyttömyydestään, mutta piirikunnan syyttäjä hylkäsi tästä huolimatta vuonna 2000 siemennestenäytteen DNA-testausta koskeneen pyynnön.

Lopulta vuonna 2021 Hastings sai läpi valituksensa piirikunnan syyttäjän Conviction Integrity Unit -yksikölle, ja kesäkuussa tehty DNA-testi havaitsi, ettei siemenneste ollut hänen.

Sen sijaan DNA-profiili vastasi miestä, joka oli tuomittu aseellisesta sieppauksesta, jossa hän laittoi naisuhrinsa ajoneuvon takakonttiin.

Los Angelesin piirikunnan syyttäjä George Gascón kuvaili Hastingsin tuomiota "kauheaksi epäoikeuden­mukaisuudeksi".

- Oikeusjärjestelmä ei ole täydellinen, ja kun saamme tietää uusista todisteista, jotka saavat meidät menettämään luottamuksemme annettuun tuomioon, on meidän toimittava nopeasti, hän sanoi lausunnossaan.

Lokakuun 20. päivänä pidetyn tuomion peruuttamista käsitelleen oikeusistunnon jälkeen Hastings totesi toimittajille, ettei hän ollut katkera ja halusi nauttia loppuelämästään.

- Rukoilin monta vuotta, että tämä päivä tulisi, uutistoimisto Associated Press kertoi Hastingsin sanoneen.

- En osoittele sormella, en seiso täällä katkerana miehenä, mutta haluan vain nauttia elämästäni nyt, kun olen vielä elossa.

Ilta Sanoma
dimanche 30 octobre 2022 05:31:00 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.