Ilta Sanoma

Etenkin pidemmissä videoissa katsoja arvostaa nopeaa pääsyä haluttuun kohtaan.

Selaimessa homma on helppoa. Ruutukaappaus.

Selaimessa homma on helppoa. Ruutukaappaus.

Jos haluat ohjata kaverisi tiettyyn kohtaan YouTube-videota, voit kirjallisten ohjeiden antamisen sijaan yksinkertaisesti kopioida linkin, joka vie haluttuun kohtaan.

Tämä onnistuu, jos käytät YouTuben selainversiota. Klikkaa videota hiiren kakkospainikkeella, kun olet halutussa kohdassa. Valitse Kopioi videon URL-osoite nykyisestä kohdasta.

Lue lisää: YouTube-videoiden katsominen muuttuu

Nyt sinulla on leikepöydällä linkki, jonka voit jakaa vaikka somessa tai sähköpostissa. Kun vastaanottaja klikkaa linkkiä, hänet päätyy suoraan haluttuun kohtaan videota.

Valitettavasti YouTuben puhelinsovelluksessa ei vieläkään ole vastaavaa toimintoa. Sovelluksessa jakajalta vaaditaan jonkin verran viitseliäisyyttä ja käsipeliä.

Paina videon alla olevaa jakonappia, ja valitse Kopioi linkki. Kun liimaat tämän linkin vaikkapa WhatsAppiin, video ei vielä ala halutusta kohdasta. Ensin linkkiä pitää täydentää muutamalla merkillä.

Aluksi laitat linkin perään merkit ?t= ja sitten aloituskohdan ilman välilyöntiä. Se merkitään minuutteina ja sekunteina, esimerkiksi 1m1s.

Eli jos haluat videon alkavan esimerkiksi 3 minuutista ja 40 sekunnista, koko rimpsu osoitteen jatkoksi on ?t=3m40s. Tämä toimii jokaisen YouTube-videon kohdalla.

Huomaa, että rimpsu ei toimi youtube.com-alkuisten linkkien kanssa. Se pitää laittaa mainitulla tavalla kopioidun youtu.be-alkuisen linkin perään.

Ilta Sanoma
samedi 29 octobre 2022 22:17:00 Categories: Digitoday Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.