Ilta Sanoma

Christian Hornerin mukaan Red Bullilla ei ole mitään anteeksipyydettävää.

Christian Horner avasi tuntojaan kansainväliselle medialle.

Christian Horner avasi tuntojaan kansainväliselle medialle. Kuva: Alfredo Estrella / AFP / Lehtikuva

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner vaatii anteeksipyyntöä muilta F1-talleilta, kertoo brittilehti Mirror.

Hornerin operoima itävaltalaistalli rikkoi viime kaudella formula ykkösten 145 miljoonan dollarin kulukattoa. Rike oli Kansainvälisen autoliiton Fian mukaan "lievä" eli ylitys oli alle viisi prosenttia.

Torstaina Fia antoi asiasta viimein tuomionsa. Red Bullille pamahti seitsemän miljoonan dollarin sakko sekä kymmenen prosentin vähennys aerodynamiikka­testaukseen käytettävästä tuulitunneliajasta seuraavan 12 kuukauden ajalta.

Rangaistuksen lukemisen yhteydessä Fia ilmoitti, ettei se pidä Red Bullin rikettä tahallisena - toisin kuin monien kilpailevien F1-tallien pomot ovat viime viikkoina spekuloineet.

Hornerin mukaan tämä spekulointi on ollut Red Bullin maineen kannalta hyvin vahingollista. Tästä syystä hän vaatii kollegoiltaan anteeksipyyntöä.

- Rehellisesti sanoen joidenkin kilpakumppaneidemme pitäisi pyytää anteeksi väitteitä, joita he ovat esittäneet, Horner kommentoi Mirrorille ja jatkoi:

- Me emme pyydä anteeksi toimintatapaamme.

Hornerin mukaan Red Bull on ottanut rangaistuksesta opikseen. Samalla hän vielä kertaalleen painotti sitä, että rike oli täysin tahaton.

- Tähän ei liittynyt mitään tarkoituksenmukaista, epärehellistä toimintaa tai keplottelua, mistä meitä on jossain kohtaa syytetty.

Formula ykkösiä ajetaan tänä viikonloppuna Meksikossa. Aika-ajot alkavat lauantaina klo 23, ja kisa starttaa sunnuntaina klo 22.

Red Bull varmisti valmistajien maailmanmestaruuden viime viikonloppuna Austinissa, ja tallin tähtikuski Max Verstappen pääsi juhlimaan kuljettajien maailmanmestaruutta jo lokakuun alkupuolella Japanissa.

Ilta Sanoma
samedi 29 octobre 2022 21:00:00 Categories: Formula 1 Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.