Ilta Sanoma

Chelsean päävalmentaja Graham Potter avautui ennen lauantain Valioliiga-kierrosta muun muassa vanhempiensa kuolemasta.

Chelsean päävalmentaja Graham Potter menetti molemmat vanhempansa kolme vuotta sitten.

Chelsean päävalmentaja Graham Potter menetti molemmat vanhempansa kolme vuotta sitten. Kuva: Joe Klamar / AFP

Englannin Valioliigassa pelaavan Chelsean päävalmentaja Graham Potter kommentoi jalkapallovalmentajien mielenterveyttä ja työn paineita ennen lauantain Valioliiga-kierrosta. Chelsea puhui medialle ennen Chelsean lauantaista ottelua Potterin edellistä seuraa Brighton and Hove Albioni vastaan.

Kun Potter oli kolme vuotta sitten valmentajauransa alussa Brightonissa, hän menetti molemmat vanhempansa. BBC:n mukaan hänen täytyi käsitellä "voimakkaita" ja "raakoja" tunteita ja työskennellä samalla valmentajana Valioliigassa.

- En tiennyt, kummasta syystä tunnen itseni vihaiseksi, pettyneeksi tai turhautuneeksi, Potter avasi muutaman vuoden takaisia tunteitaan.

Potterilta kysyttiin, pitäisikö valmentajien mielenterveydestä puhua enemmän.

- Tässä lajissa joku on koko ajan paineen alla, ja sen jälkeen tulee aina seuraava. Muutama viikko sitten se oli Steven Gerrard, ja sen jälkeen tulee joku muu. Media haluaa vertailla aiempaa valmentajaa seuraavaan, ja se ei ole hyväksi mielenterveydelle, hän vastasi.

Gerrard sai viime viikolla potkut Aston Villan päävalmentajan pestistä.

Potterin Chelsea on tunnettu siitä, että valmentaja saa helposti lähtöpassit. 2010-luvulla seurassa on vaihtunut päävalmentaja lähes joka vuosi. Viimeksi Potterin edeltäjä Thomas Tuchel sai lähteä syyskuussa.

Potterin mukaan paineiden kestämisessä auttaa sen ymmärtäminen, ettei kaikkeen voi vaikuttaa.

- Täytyy ymmärtää, että teet vain työsi, ja sitten on asioita, joihin et voi vaikuttaa, mutta joiden kanssa sinun pitää pärjätä. Joskus täytyy kärsiä ja tuntea kipua matkan varrella, Tietysti paineet ovat sitä suuremmat, mitä korkeammalla olet Valioliigassa.

Ilta Sanoma
samedi 29 octobre 2022 20:52:00 Categories: Ilta Sanoma Valioliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.